Οι ήρωες Ισαάκ-Σολωμού και οι δεσμοί του ΑΡΗ με την Κύπρο (vid)

Η 14η Αυγούστου που ξημέρωσε ξυπνά άσχημες μνήμες σε ολόκληρη την Κύπρο και τον ελληνισμό.

Πριν 27 χρόνια, το 1996, η Μεγαλόνησος θρηνούσε για τον Τάσο Ισαάκ ο οποίος λίγες μέρες νωρίτερα δολοφονήθηκε από τους “Γκρίζους Λύκους”.  Μετά την κηδεία του, διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της θυσίας του Tάσου Iσαάκ. Η σκηνή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν εμφανίστηκαν και πάλι οι “Γκρίζοι Λύκοι” και άρχισαν τον πετροπόλεμο.

Από το πουθενά πετάχθηκε ο Σολωμός Σολωμού και ξεφεύγοντας από τα χέρια των Eιρηνευτών ανέβηκε στον ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία. Μόνο που δεν πρόλαβε να πετύχει τον στόχο του αφού έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Τουρκών οι οποίοι τον δολοφόνησαν χωρίς δεύτερη σκέψη σε ηλικία μόλις 26 ετών. Ένας σύγχρονος ήρωας που πέρασε στην αθανασία για την πατρίδα του.

Στο 8 Αυγούστου του 2008 ο ΑΡΗΣ τίμησε την μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού σε φιλικό παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Ο πατέρας του Σολωμού βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και παρέλαβε την τιμητική πλακέτα των “κιτρινόμαυρων”, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη του γιου του.

«Πάντα γελαστοί και γελασμένοι»: 27 χρόνια από τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού
Προηγούμενο άρθρο «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι»: 27 χρόνια από τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού
Επόμενο άρθρο Ο τρόπος λειτουργίας του νέου συστήματος τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ (vid)
Ο τρόπος λειτουργίας του νέου συστήματος τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ (vid)

Ακολουθήστε το AllAboutARIS στα social media, για να είστε πάντα… μέσα στα γεγονότα που αφορούν τον ΑΡΗ σε όλα τα επίπεδα!

AllAbout... Facebook

AllAbout... Instagram

AllAbout... YouTube

AllAbout... X

AllAbout... Tik Tok

Ακολουθήστε μας στο... Google News