Οι ανακατατάξεις στον… χάρτη του ροτέισον

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκε ένας μήνας από τη μέρα που ο Χερμάν Μπούργος κάθισε στον πάγκο του του ΑΡΗ.

Ο Αργεντινός ναι με ήρθε διαβασμένος αλλά κλήθηκε να προσαρμοστεί πολύ γρήγορα σε ένα νέα περιβάλλον και σε ένα ρόστερ που δεν φέρει τη δική του σφραγίδα, ώστε να το οδηγήσει αρχικά στα πλέι οφ και μετέπειτα να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη -και με την κομβική συμβολή του CAS- με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει έναν πρώτο κύκλο πέντε αγώνων για τον Αργεντινό, ο οποίος αποτελεί και το μέχρι τώρα δείγμα της παρουσίας του στους “κιτρινόμαυρους”.

Οι 11+9 επιλογές του Μπούργος

Ο Αργεντινός παρέλαβε από τον Τόλη Τερζή μία ενδεκάδα που του άρεσε κόντρα στον ΠΑΟΚ και τη διαφοροποίησε ελαφρώς, για να συγκροτηθεί και ένα σχήμα το οποίο εμπιστεύεται σταθερά εδώ και έναν μήνα.

Αυτό περιλαμβάνει τους Κουέστα – Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα – Σάσα, Ματίγια- Εντιαγέ, Ιτούρμπε, Μαντσίνι- Καμαρά.

Από εκεί και πέρα ο Μπούργος αξιοποίησε άλλους εννέα παίκτες.και συγκεκριμένα τους Γκαρσία, Λούμορ, Σάκιτς, Μπερτόγλιο, Πάλμα, Γκάμα, Μπεναλουάν, Χαΐροβιτς και Ντουκουρέ.

Κάποιες… ηχηρές απουσίες από το ροτέισον του, είναι αυτές των Δεληζήση, Μάνου και Λόπεθ που έως τώρα δεν πήραν δευτερόλεπτο συμμετοχής.

Ο Ιτούρμπε πήρε φανέλα βασικού… στο σπίτι του

Η μετά Μάντζιου εποχή ξεκίνησε με το ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ και τον Μπούργος… θεατή, λίγα 24ωρα πριν κάτσει στον πάγκο για να κοουτσάρει την ομάδα πρώτη φορά κόντρα στον Ατρόμητο.

Ο Σούντγκρεν μόλις επέστρεφε από ίωση και ο 52χρονος τεχνικός προχώρησε ουσιαστικά σε μία παρέμβαση, με την οποία διαμόρφωσε και στις σταθερές του όσον αφορά την ενδεκάδα, όπως αποδείχθηκε και στα επόμενα παιχνίδια.

Ο Μπούργος εμπιστεύτηκε τον Ιτούρμπε και αυτός τον δικαίωσε με την καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη, όμως ο Παραγουανός δεν βγαίνει έως τώρα από τα βασικά πλάνα του νέου του προπονητή.

Η ενδεκάδα αλλάζει μόνο σε… έκτακτη ανάγκη

Από την πρώτη στιγμή ο Μπούργος βρήκε ένα σχήμα που το εμπιστεύεται και το αλλάζει μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης.

Στα πέντε παιχνίδια που έχει κοουτσάρει την ομάδα, έκανε μόλις τρεις αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Μία με τον Γκάμα αντί του τραυματία Μαντσίνι και άλλες δύο στο δεξί άκρο της άμυνας, λόγω της απουσίας του Σούντγκρεν λόγω τιμωρίας

Οι ευκαιρίες που έδωσε και οι… ηχηρές απουσίες

Ο Μπούργος ήταν εκείνος που… εμφάνισε ξανά τον Γιόχαν Μπεναλουάν και τον χρησιμοποίησε για 12 λεπτά ως αλλαγή, έχοντας νωρίτερα μέσα στη σεζόν μόλις ένα 90λεπτο με τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα έβαλε ξανά στην εξίσωση τον Χαΐροβιτς, χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ επί θητείας του είχαμε και το ντεμπούτο του Σεΐκ Ντουκουρέ.

Από την άλλη, παίκτες με ρόλο όπως οι Μάνος και Δεληζήσης… χάθηκαν για την ώρα ενώ χρόνο συμμετοχής δεν έχει πάρει ακόμα ούτε ο Λόπεθ.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα