Οι αποδείξεις είναι… για τις ταμειακές μηχανές

από Γιάννης Παντελίδης

Ο ΑΡΗΣ παίζει απόψε με τον Ολυμπιακό και το πάρτι της τοξικότητας, του ψέματος και της επικοινωνιακής φούσκας που συνήθως σπάει, πάει σύννεφο. Δεν πειράζει βέβαια, συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Άλλωστε από τα αποτελέσματα των υπόλοιπων σημερινών αγώνων θα κριθεί και η στάση που θα κρατήσουν τα γνωστά επικοινωνιακά κέντρα. Αυτά δηλαδή που «έπνιξαν» την απολογία της ΕΠΟ και του Μπαλτάκου στην UEFA για το τμήμα αδειοδότησης, το μετέτρεψαν σε καταγγελίες για… φούστες και κάποια στιγμή, όταν ο κόσμος-αναγνώστες-ακροατές πήγαν για ύπνο, έβαλαν δύο αράδες για να βγουν από την υποχρέωση.

Βέβαια, θα βρεθούν και κάποιοι να πουν… «τι ασχολείσαι με τους άλλους, ασχολήσου με μας». Το έχω εξηγήσει ξανά, με όλα ασχολούμαστε, όλα μας ενδιαφέρουν, διότι δουλειά μας είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα. Κι όπου υπάρχει δηλητήριο, οφείλουμε να… διαθέτουμε το αντίδοτο.

Μέσα λοιπόν σε όλο αυτό το κλίμα τοξικότητας, που δημιούργησαν, όχι αυτοί που κατηγορούνται ότι το έκαναν, αλλά κυρίως οι… κατήγοροι, ο ΑΡΗΣ καλείται να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Η οποία, τυπικά μπορεί να είναι να πάρει την 5η θέση και να παίξει στην Ευρώπη, αλλά η ουσία βρίσκεται αλλού. Θα πρέπει να δείξει σε όλους αυτούς ότι φέτος ήταν για πολλά περισσότερα από αυτά που πέτυχε ή θα πετύχει. Να πάρει κάποιες νίκες και να ξεμπροστιάσει (για πολλοστή φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα) όλους εκείνους που έχουν τα… κουμάντα και οι οποίοι φρόντισαν να θέσουν εκτός μάχης τον ΑΡΗ. Δίχως αυτό να σημαίνει βέβαια πως η ομάδα δεν έχει κι αυτή τις δικές της ευθύνες.

Από εκεί και πέρα, ο ΑΡΗΣ δεν έχει ανάγκη να αποδείξει πράγματα στους άλλους, ούτε σήμερα, ούτε την Τετάρτη, ούτε την άλλη Κυριακή. Οφείλει όμως μέσα στα Playoffs να δείξει σε όλους ότι φέτος, παρά τα όποια δικά του λάθη, άξιζε πολλά περισσότερα και πως κάποιοι άλλοι δεν του επέτρεψαν να τα διεκδικήσει. Άλλωστε με 15 βαθμούς παραπάνω, όσους περίπου δηλαδή έχασε από αδικίες, σήμερα θα κάναμε μία τελείως διαφορετική κουβέντα.

Όσο για το ματς σήμερα, προφανώς και δεν πας σαν φαβορί, αλλά δεν είσαι και το τεράστιο αουτσάιντερ, όπως παρουσιάζεται. Πας για να διεκδικήσεις πράγματα. Το αν θα τα καταφέρεις είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο. Ανεξάρτητα του τι θα γίνει απόψε το βράδυ στο Καραϊσκάκη, ο ΑΡΗΣ έχει μπροστά του δυο ακόμη σημαντικά παιχνίδια μέχρι την διακοπή για το Πάσχα. Την Τετάρτη έρχεται στη Θεσσαλονίκη ο Παναθηναϊκός και την Κυριακή η ομάδα θα πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και σ’ αυτά τα δύο ματς, έχεις να δείξεις, επίσης, πολλά πράγματα…

Προτεινόμενα Άρθρα