Οι αριθμοί του ανώτερου ΑΡΗ και η εξουδετέρωση της ΑΕΚ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ΑΕΚ περηφανεύεται και αποθεώνει την ουσία κόντρα στον ΑΡΗ, παραβλέποντας σκόπιμα βασικά δεδομένα που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα αλλά και τη συνολική εικόνα του αγώνα.

Για το πρώτο φρόντισε ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος. Για το δεύτερο, φρόντισε το σύνολο του Μάντζιου.

Ο ΑΡΗΣ δεν έπαιξε φοβικά, ούτε τα έχασε με τα γκολ της Ένωσης ή τον εκνευρισμό που δημιούργησαν οι διαιτητικές αποφάσεις.

Για 90 λεπτά οι Θεσσαλονικείς ήλεγχαν τον αγώνα σε όλες τις φάσεις του. Οχι περιμένοντας πίσω από τη μπάλα αλλά με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και μπλοκάροντας την ήδη φοβισμένη ΑΕΚ, που κλείστηκε μαζικά πίσω ειδικά μετά την κόκκινη και πάλευσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Η ΑΕΚ είχε πέντε τελικές όλες κι όλες. Και αυτές μόνο στο πρώτο μέρος, δίχως να απειλήσει στη συνέχεια.

Ο ΑΡΗΣ από την άλλη είχε 22 τελικές, μεγάλες ευκαιρίες, 13 κόρνερ έναντι μηδέν (!) της ΑΕΚ και μεγάλα ποσοστά κατοχής της μπάλας.

Είναι αριθμοί και μία γενικότερη εικόνα μίας ομάδας που έπαιζε στρωτά και με πλάνο όσο βρισκόταν πίσω στο σκορ, έχοντας υπομονή και όχι πανικό.

Αυτό είναι και το βασικό κέρδος του ΑΡΗ από τον χθεσινό αγώνα, μαζί με την καθολική αναγνώριση της ποδοσφαιρικής Ελλάδας ότι… εκτελέστηκε από τον διαιτητή και άξιζε τη νίκη.

Προτεινόμενα Άρθρα