Οι δυνάμεις του άξονα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Για τον ΑΡΗ το φετινό καλοκαίρι δεν αποτελεί απλά μία περίοδο της γενικότερης ενίσχυσης του ρόστερ, αφού υπάρχει και το κομμάτι των στοχευμένων κινήσεων.

Με αυτές οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν να καλύψουν χτυπητά κενά και παράλληλα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για επιπλέον πλάνα παιχνιδιού. Οχι μόνο σε σύστημα αλλά έναν ακόμη τρόπο ώστε ο ΑΡΗΣ να γίνεται απειλητικός με το 4-2-3-1.

Με το υπάρχον ρόστερ ο ΑΡΗΣ έχει χαρακτηριστεί ως ομάδα που απειλεί με πλαγιοκοπήσεις αλλά και το τρανζίσιον. Αυτό που απουσιάζει… φωναχτά, είναι το παιχνίδι από τον άξονα.

Μπεναλουάν και Δεληζήσης δεν έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν μπάλα. Ούτε και κάποιος από τους χαφ της ομάδςα μπορεί να παίξει κάθετα ή να απειλήσει έξω ή μέσα από την περιοχή. Ο Σάσα είναι ίσως μία εξαίρεση, αλλά λίγες φορές. Ο Μπερτόγλιο έχει καλή κίνηση στα μεσοδιαστήματα αλλά είναι περισσότερο “ψευτοεννιάρι”. Και φυσικά υπάρχει το θέμα του επιθετικού.

Θέσεις σε διαφορετικές γραμμές.. Ολες όμως συνδέονται λόγω άξονα και η στελέχωσή του θα δυναμώσει αρκετά την ομάδα.

Ηδη οι “κιτρινόμαυροι” έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία. Ο Φαμπιάνο και ο Εντιαγέ είναι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Ιτούρμπε μπορεί να συνεισφέρει πίσω από το φορ, είτε αγωνιζόμενος στη θέση του Μπερτόγλιο είτε συγκλίνοντας από τα πλάγια. Δεν θα πρέπει όμως να αποκλειστεί κίνηση για έναν ακόμη παίκτη εκεί ή ένας διαφορετικός ρόλους από τους υπάρχοντες, την ώρα που υπάρχει και η εκκρεμότητα με τον δεύτερο στόπερ.

Μέχρι στιγμής πάντως οι δύο κινήσεις που έγιναν αφορούν παίκτες που είναι καλοί με τη μπάλα στα πόδια, μπορούν να παίξουν κάθετα και να βοηθήσουν στο build up., το οποίο περιλαμβάνει και το Ντένις λόγω της ικανότητάς του με τη μπάλα στα πόδια. Μένει να φανεί ποιά θα είναι τα επόμενα κομμάτια του “παζλ”.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X