Οι δύο χρήσεις του Πάβισιτς

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με τον Ντόμινικ Πάβισιτς ο ΑΡΗΣ ανοίγει τον… χορό των μεταγραφών του καλοκαιριού,

Η ομάδα δεν ξεκίνησε την ενίσχυσή της από θέσεις στις οποίες “καίγεται” -θα γίνει και αυτό τις επόμενες μέρες- αλλά προσθέτει στο δυναμικό της έναν παίκτη με καλά στοιχεία, καλό background και στο γήπεδο θα αποδειχθεί εάν πρόκεται για μία πετυχημένη προσθήκη ή όχι.

Ο ΑΡΗΣ προσθέτει στο δυναμικό του έναν μέσο που διαθέτει περισσότερο επιθετικές αρετές και είναι πιο κοντά σε παίκτες όπως ο Ρουπ και ο Νταρίντα. Δηλαδή τρέξιμο, καλή τεχνική, κάθετες κινήσεις στον άξονα και την τάση να πατάει στην αντίπαλη περιοχή.

H ιδανική θέση για τον Κροάτη είναι πίσω από τον φορ, έχοντας παίξει τα περισσότερα ματς στην καριέρα του είτε ως μονός επιτελικός μέσος είτε ως δεύτερος εσωτερικός μέσος όπως πέρυσι στην Τουρκία με την Κόνιασπορ. Άρα… κουμπώνει στο 4-3-3 που θέλει να παίξει ο Τερζής και με τον τρόπο που το κάνει από πέρυσι,.

Φυσικά έχει αγωνιστεί και ως δεύτερος χαφ σε 4-2-3-1 αλλά σε λιγότερα παιχνίδια, με τον Παλίκουτσα να εγγυάται ότι μπορεί να εξυπηρετήσει και αυτόν τον ρόλο δίπλα σε ένα “καθαρό” “6άρι” όποτε ο ΑΡΗΣ κληθεί να παίξει αυτή τη διάταξη.

Οι άμυνες και ο αέρας δεν είναι το… φόρτε του, πιέζει όμως στη μπάλα και σε αυτό βοηθούν τα τρεξίματα που διαθέτει.

Προτεινόμενα Άρθρα