Οι δύσκολες και… ευχάριστες αποφάσεις

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Άκης Μάντζιος ζει… μέρες πληρότητας αφού για πρώτη φορά φέτος υπολογίζει όλους τους ποδοσφαιριστές, εν όψει του αγώνα με τη Λαμία.

Στο τελευταίο παιχνίδι ο προπονητής του ΑΡΗ είχε να διαχειριστεί πέντε απουσίες. Σε ένα τόσο “γεμάτο” ρόστερ ο αριθμός αυτός μπορεί να μη φαντάζει τόσο μεγάλος, το πρόβλημα όμως είναι μεγάλο όταν τέσσερις εξ αυτών αφορούν τη θέση πίσω από τον επιθετικό. Στον χώρο του γηπέδου, δηλαδή, όπου εντοπίζεται και το βασικό πρόβλημα του ΑΡΗ έως τώρα.

Τότε ήταν οι Χαιροβιτς, Γκαρσία και Εντιαγέ. Οχι από επιλογή αλλά αναγκαστικά. Τώρα όμως οι Γκάμα, Μαντσίνι, Μπερτόγλιο και Ιτούρμπε δημιουργούν πληρότητα και δύσκολες αποφάσεις, πολύ πιο ευχάριστες όμως από εκείνες του Μάντζιου στο τελευταίο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Επίθεση και χαφ σε πρώτο πλάνο

Οι επιστροφές δημιουργούν πληρότητα και… συνωστισμό, με τις επιλογές του Μάντζιου να εξαρτώνται κυρίως από την ετοιμότητα των παικτών που επανήλθαν από τους τραυματισμούς τους.

Ο…. πονοκέφαλος είναι στην επίθεση. και συγκεκριμένα στην τριάδα πίσω από τον φορ που θα είναι ο Καμαρά εάν συνεχίσει σε φουλ ρυθμούς μέχρι αύριο.

Γκάμα και Μαντσίνι έχουν ένα θεωρητικό προβάδισμα για τα εξτρέμ. Εάν ο Μπερτόγλιο είναι σε καλή κατάσταση, τότε θα ξεκινήσει στον άξονα αλλιώς “παίζει” πάλι του Εντιαγέ.

Ο Σενεγαλέζος είναι υποψήφιος και για τα χαφ. Ο Σάσα παραμένει σταθερός και η άλλη θέση εξαρτάται από την κατάσταση του Τζέγκο μετά το δύσκολο ταξίδι που είχε λόγω Εθνικής.

Στην άμυνα, ο Φαμπιάνο αναμένεται να επιστρέψει στα στόπερ μεν τον Μπράμπετς και οι Σούντγκρεν-Γκάνεα θα συμπληρώνουν την τετράδα μπροστά από τον Κουέστα.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα