Οι ενδιαφέρουσες διαχρονικές σχέσεις ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ

από AllAboutARIS

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα “ΦΩΣ” παραχώρησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Σοφιανόπουλος. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε μία ιστορία, που καταδεικνύει τις “ιδιαίτερες” σχέσεις που είχαν πάντα ο Π.Α.Ο.Κ. με τους ερυθρόλευκους.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Θέλω να μου πεις σκηνικά με Κοσκωτά, κάτι που δεν θα ξεχάσεις ποτέ.
Η μεταγραφή μου και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ (γελάει).

Για πες.
Τότε στον Πανσερραϊκό ήταν ο Περτσινίδης, ο οποίος έβαζε και λεφτά στον Ηρακλή. Ήμουν 18 χρόνων και μου ζήτησε να κατέβω στη Θεσσαλονίκη να υπογράψω στον Ηρακλή. Κατέβηκα με τον πατέρα μου, αλλά δεν υπέγραψα, δεν με ενδιέφερε ο Ηρακλής που ήταν σπουδαία ομάδα τότε, με ήθελαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Μετά μου λένε από τον Πανσερραϊκό «θέλεις να πας στον Ολυμπιακό; Εμείς τα βρήκαμε με τον Ολυμπιακό».

Διακοπή. Τι ομάδα ήσουν;
Μπορεί να μην το πιστέψετε, αλλά ήμουν Ολυμπιακός. Ο πατέρας μου ήταν φανατικός Ολυμπιακάκιας, όποτε έπαιζε Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός με έπαιρνε στο γήπεδο. Ήμουν Ολυμπιακός πριν παίξω στον Ολυμπιακό και είμαι Ολυμπιακός πάντοτε.

Πες μου λοιπόν την ιστορία με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ που από το γέλιο σου καταλαβαίνω ότι θα έχει ενδιαφέρον.
Είχαμε ραντεβού στο «Ηλέκτρα Παλλάς», το ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη. Για να υπογράψω στον Ολυμπιακό. Με πάνε σε μια σουίτα πάνω και ήταν εκεί ο Σταύρος Κοσκωτάς με τον Γιάννη Γούναρη καθώς και τον παίκτη του ΠΑΟΚ τον Μπανιώτη και τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ τότε τον Σαββίδη. Άλλος Σαββίδης εκείνος, καμία σχέση με τον σημερινό.

Τι έγινε λοιπόν στη σουίτα;
Αυτά που θα σου πω είναι όσα έζησα και δεν υπάρχει υπερβολή. Είχε υπογράψει ήδη ο Μπανιώτης και λέει ο Κοσκωτάς στον Σαββίδη: «Κύριε πρόεδρε, θέλουμε και τον προπονητή σας τον Λίμπρεχτς». Όμως ο Σαββίδης ήταν αρνητικός. «Δεν γίνεται, δεν γίνεται, θα με σκοτώσουν» έλεγε. Ολόκληρος ΠΑΟΚ και να πουλάει την ίδια μέρα στον Ολυμπιακό καλό παίκτη και τον προπονητή μαζί πακέτο, καταλαβαίνεις… Και τι κάνει ο Κοσκωτάς. Φέρνει μια βαλίτσα που είχε στη σουίτα γεμάτη με λεφτά, πακέτα τα λεφτά, και την ανοίγει. Και ξέρεις τι λέει ο Σαββίδης; «Κύριε πρόεδρε, πείτε μου ποιον άλλον θέλετε από τον ΠΑΟΚ»! (γελάει και γελάω κι εγώ μαζί).

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X