Οι επόμενες κινήσεις: Αυτά που ψάχνει, υπό προϋποθέσεις, σε άμυνα και επίθεση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το φινάλε των μεταγραφών δεν απέχει πολύ ενώ υπάρχει και το… bonus των ελεύθερων ποδοσφαιριστών. Χοντρικά δηλαδή άλλες δύο εβδομάδες, που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν κι άλλα μεταγραφικά νέα για τον ΑΡΗ.

Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς φτάνει σήμερα στην Ελλάδα, του Μπρόρσον παραμένει ανοικτό μέχρι αύριο. Αν βάλουμε και την επίθεση στην εξίσωση, ο ΑΡΗΣ θα επιδιώξει ακόμα 1+2 κινήσεις για να κλείσει το ρόστερ του.

Για τον στόπερ, το περιθώριο του Μπρόρσον θα υπάρχει για ακόμη περίπου 36 ώρες. Διαφορετικά, οι “κιτρινόμαυροι” θα ψαχτούν στα “καλάθια” των ελεύθερων παικτών.

Από αυτή την κατηγορία δεν αποκλείεται να προκύψουν επίσης ένας επιθετικός και ένας επιτελικός μέσος, με τον Άκη Μάντζιο να δίνει προτεραιότητα στη δεύτερη κίνηση.

Ο Έλληνας τεχνικός θα ήθελε ακόμη έναν παίκτη στο “10” και κοντά στα χαρακτηριστικά του Μπερτόγλιο, έχοντας ίσως και μία παραπάνω ικανότητα να περνάει τη μπάλα μέσα στην περιοχή. Πλην του Εντιαγέ, δεν υπάρχει άλλος στο ρόστερ με την ικανότητα να κινείται στα μεσοδιαστήματα, με ή χωρίς τη μπάλα, ενώ ο Ιτούρμπε μπορεί να παίξει εκεί μόνο υπό προϋποθέσεις.

Στο “9” υπάρχει ο Καμαρά και ο Μάνος, δύο καλές επιλογές αλλά αριθμητικά δεν κρίνονται αρκετές για μία “γεμάτη” σεζόν με περισσότερες απαιτήσεις από πέρυσι. Υπάρχει ως εναλλακτική ανάγκης ο Μαντσίνι αλλά ο ΑΡΗΣ δεν θα χαλιόταν με έναν ακόμα φορ. Οχι φυσικά στα οικονομικά επίπεδα του Καμαρά. Πιο προσιτός και με βασικό χαρακτηριστικό να είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι και να γεμίζει την περιοχή.

Τα χρήματα και οι διαθέσιμες επιλογές θα κρίνουν το κατά πόσο θα γίνουν οι παραπάνω κινήσεις μέσα στην περίοδο των ελεύθερων, εκτός εάν ο ΑΡΗΣ προλάβει και κάνει κάποιο… χτύπημα μέχρι αύριο το βράδυ.

Προτεινόμενα Άρθρα