Οι ευθύνες της αστυνομίας που επιτρέπει να γίνει συγκέντρωση οπαδών κοντά στο Παλέ

από AllAboutARIS

Την ίδια στιγμή που υπάρχει το παιχνίδι ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη στις 16:30 στο Παλέ, η αστυνομία ταυτόχρονα, έχει επιτρέψει να γίνει συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ στο «Μακεδονία Παλάς» κι από εκεί μηχανοκίνητη πορεία από το προς την Τούμπα για να συνοδεύσουν την ομάδα τους, ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ. Δηλαδή συγκέντρωση και εκκίνηση πορείας σε μία πολύ κοντινή απόσταση, κάτι που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει απαγορευθεί, αφού άλλωστε δεν έχουν κόσμο τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Αλλά προφανώς για να μην δυσαρεστήσει την ιδιοκτησία του συμπολίτη, η αστυνομία το επιτρέπει, με αποτέλεσμα και να παραλύσει η πόλη και να τεθεί σε κίνδυνο πάρα πολύς κόσμος, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να το έχει απαγορεύσει. Εκτός αν μπορέσουν να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να υπάρξει κανονική αστυνόμευση στην πόλη και να μην πέσουν οι οπαδοί του ενός πάνω στου άλλου. Είτε με τους φίλους του ΑΡΗ που πάνω από 6.000 θα είναι στο Αλεξάνδρειο, αλλά κυρίως φεύγοντας από εκεί όταν τελειώσει το παιχνίδι. Το κυριότερο είναι ότι θα είναι μέσα στην πόλη, σχεδόν στο ίδιο σημείο, οπαδοί και των δύο ομάδων. Αλήθεια τι λένε όλοι αυτοί που μιλούν για μέτρα τάξης για την αποφυγή της βίας;

Θυμίζουμε ότι στα επεισόδια που έγιναν στην Βούλγαρη, η αστυνομία είχε δείξει εγκληματική αμέλεια και είχε αφήσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ με τα μηχανάκια τους να περάσουν από τη Χαριλάου, την ίδια ώρα που ο ΑΡΗΣ είχε δύο παιχνίδια σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Προτεινόμενα Άρθρα