Οι καλοκαιρινές διακοπές στη Σκιάθο, ο Μπέος που δεν… λέει ομάδα, η ΕΠΟ και το πόσο διαφορετικό είναι τελικά «να είσαι ΑΕΚ» (pics)

από AllAboutARIS

Το πραξικόπημα στην ΕΠΟ με τον ΑΡΗ ήρθε να θυμίσει σε όλους για ποιο ελληνικό ποδόσφαιρο κουβεντιάζουμε. «Στη Σκιάθο… αδερφές μου, στη Σκιάθο».

14 Ιουνίου 2021, στην όμορφη Σκιάθο. Και οι φωτογραφίες προσαρμοσμένες σε εκείνη την Κινέζικη παροιμία για τις χίλιες λέξεις. Ο Αχιλλέας Μπέος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τα… καλοκαιρινά τους. Μια ωραία παρέα σε σιέστα διακοπών. Πως το έγραψε τότε ο Δήμαρχος του Βόλου «Προσωπικοί φίλοι από χρόνια».

Και μιας και οι φίλοι φαίνονται στα… δύσκολα; Θα πρέπει ο Τίγρης να του κάνει ένα τηλέφωνο. Διότι χάρη στη δυναμική παρέμβαση του Μπέου άνοιξε μια υπόθεση που θεωρητικά μπορεί να αφήσει τον ΑΡΗ εκτός Ευρώπης, για να εμφανιστεί εκεί από το παράθυρο η ΑΕΚ. Βεβαίως για να τα λέμε όλα: Τα «καλά παιδιά» της ΕΠΟ άνοιξαν το παράθυρο. Τα παιδιά που εμπιστεύεται ο Τζακ στο πάρκο Γουδή. Χρειάζονταν όμως κάποιον εντιμότατο άνθρωπο του ποδοσφαίρου να κάνει την καταγγελία για να προκύψουν οι προϋποθέσεις. Και ποιος εντιμότερος από τον πρόεδρο, μεταφραστή, «ψύχη και σώμα» μιας ΠΑΕ που ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει Έλληνας που να γνωρίζει τον ιδιοκτήτη της.

Όχι, δεν έχει τίποτα προσωπικό με τον ΑΡΗ, ο Αχιλλέας Μπέος. Το είπε ο άνθρωπος δημόσια και λογικά θα το επαναλάβει και αύριο στο Δ.Σ της Super League. Για το καλό του ποδοσφαίρου κόπτεται. Εξ ου και κατήγγειλε τον Άρη για την αδειοδότηση που πήρε νόμιμα από την ΕΠΟ. Εκείνη που του δίνει το δικαίωμα να απολαύσει το προνόμιο που κέρδισε στους αγωνιστικούς χώρους: Την παρουσία του στα κύπελλα Ευρώπης.

Τι καταγγέλλει ακριβώς; Πως η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων δεν έκανε σωστά τη δουλειά της, καθώς από τις 27/1 υπάρχει ένας χρέος της ΠΑΕ Άρης που δεν έχει «καλυφθεί». Μικρές λεπτομέρειες, ικανές να χαλάσουν αυτή την ωραία ιστορία; Το χρέος είναι το 2007. Της προηγούμενης εταιρίας. Έχει πληρώσει για τέτοια ο Καρυπίδης σχεδόν 4,5 εκατ ευρώ. Δίχως να είναι στις συμβατικές υποχρεώσεις του. Και κάτι ακόμη. Οποιοδήποτε θέμα αφορά στο 2022 δεν συμπίπτει με τις προϋποθέσεις για την αδειοδότηση της σεζόν 2022-23. Για εκείνη ο «κύκλος» υποχρεώσεων έκλεισε στις 31.12.2021.

Μεταξύ μας; Είναι έξω από τα όρια της σάτιρας ακόμη και να το συζητάμε πως μετά την «καταγγελία» Μπέου, εμφανίστηκε ο προϊστάμενος του τμήματος αδειοδότησης Βασίλης Σαράκης έτοιμος να καταθέσει έφεση που στέλνει την υπόθεση του Άρη στο δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ. Επειδή όμως τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Κοίτα που το «φάγωμα» του Γιώργος Δημητρίου έπειτα από 20 χρόνια στην προεδρία της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων, τώρα δικαιώνεται. Τα βλέπει όλα αυτά ο Τζακ, τα λέει στον Γιαννάκη (που ως γνωστόν δεν είναι υπάλληλος της ΑΕΚ, συνωνυμία είναι με αυτόν που έβριζαν χθες στο ΟΑΚΑ οι οπαδοί της Ένωσης). Τα λέει εκείνος πιο ψηλά. Και το ποδόσφαιρο μας ζει στιγμές ανεπανάληπτες.

«Δεν κάνει ένσταση ο Μπέος κατά κάποιας ομάδας. Εμάς μας ενδιαφέρει οι βαθμοί να κερδίζονται στο γήπεδο, αλλά υπάρχει κι ο αθέμιτος ανταγωνισμός», είπε ο Μπέος μιλώντας για τον εαυτό του όπως ο… Ναπολέοντας. «Δεν στρεφόμαστε κατά ομάδας. Αυτοί που έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι και δε θέλουν να είναι ‘Φιλιππινέζες’ ας βρουν τη λύση. Είναι καταγγελία για την επιτροπή αδειοδότησης που δεν τηρεί τον κανονισμό. Αν οι πληροφορίες είναι αληθινές, είναι ντροπή για την επιτροπή. Κι αναρωτιέμαι εγώ αν κάποια ομάδα έχει πρόβλημα γιατί να μην τιμωρηθεί;» πρόσθεσε.

Καλά τα λέει. Εκείνοι που σφάλουν και παραβαίνουν τους κανονισμούς πρέπει να τιμωρούνται. Ακόμη και όταν η ΑΕΚ διαφωνεί. Διότι είναι γνωστή η κουλτούρα» της Κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, από την υπόθεση του Βάλνερ το μακρινό 2008 πως «είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ». Η φιλοσοφία του club είναι οι νίκες να κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους. Αποδεδειγμένα.

Εκτός αν εμφανιστεί κάποιος… αδέκαστος σαν τον Αχιλλέα Μπέο. Και κάποιοι πρόθυμοι στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να κάνουν τη μέρα τη νύχτα, μπας και η ΑΕΚ κερδίσει με αυτόν τον τρόπο το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τι να κάνει τότε η Ένωση; Να αρνηθεί να αγωνιστεί εκείνη στην Ευρώπη; Να αφήσει να δυσφημιστεί έτσι το ελληνικό ποδόσφαιρο;, Ε, όχι. Αυτό δεν θα το επέτρεπε ποτέ ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ναι, ο Τίγρης. Ο φίλος του Αχιλλέα. «Προσωπικοί φίλοι από χρόνια».

ΥΓ. Τελικά τον θέλουν τον Γιαννάκη οι οπαδοί ή όχι; Και αν η ΑΕΚ πάρει με αυτόν τον τρόπο το ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα τη γεμίσουν την OPAP arena όταν θα έρθει η ώρα;

Πηγή: to10.gr

Προτεινόμενα Άρθρα