Το πρώτο ζητούμενο με την ολιγοήμερο παραμονή του ΑΡΗ στην Πτολεμαΐδα ήταν το… μάντρωμα των παικτών.
Ηταν ίσως το πιο βασικό λάθος του περασμένου καλοκαιριού. Ο εγκλεισμός της ομάδας και η 24ωρη συναναστροφή πολλών νέων προσώπων και διαφορετικών προσωπικοτήτων, ειδικά όπως έχει διαμορφωθεί το ρόστερ μετά και τις προσθήκες που έγιναν στο φινάλε των μεταγραφών.
Οι προηγούμενες μέρες στην Κοζάνη ήταν ένα πρώτο μικρό αλλά σημαντικό βήμα ώστε οι παίκτες να έρθουν πιο κοντά, δίχως να περιορίζονται στην απλή τριβή εντός του γηπέδου ή σε στιγμές ξεκούρασης. Και αυτό διότι το… πρόγραμμα είχε και κουβέντα.
Το ξεκίνημα του ΑΡΗ στη σεζόν, με αποκορύφωμα το 1-1 κόντρα στην Κηφισιά και όσα ακολούθησαν, ταρακούνησε το εσωτερικό των αποδυτηρίων.
Σε λίγες μέρες πρόλαβαν να γίνουν κάποιες κουβέντες, βάζοντας κάτω σωστά και λάθη που έγιναν από τους ίδιους στα προηγούμενα ματς, όπως επίσης τι πρέπει κυρίως να γίνει από εδώ και πέρα για να αλλάξουν τα δεδομένα. Δείγμα του ότι… ταρακουνήθηκαν με όσα ακολούθησαν τον τον τελευταίο αγώνα και τις αντιδράσεις του κόσμου.
Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε και μία ομιλία του Γιώργου Δεληζήση στην, εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες και την απομόνωση της ομάδας για πρώτη φορά φέτος και σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν.
Ο “Δέλη” μπορεί να ήρθε για να πει ουσιαστικά το “αντίο” στο ποδόσφαιρο, είναι όμως από τους παίκτες που… νιώθουν από τον ΑΡΗ, το κλίμα στις τάξεις του κόσμου και τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Συν ότι η επιστροφή του υλοποιήθηκε για να μεταφέρει πολλά και άλλα ακόμα σε φετινούς και περσινούς παίκτες του ρόστερ.
Σίγουρα εάν το διάστημα εγκλεισμού ήταν μεγαλύτερο, ίσως να ήταν ακόμα καλύτερο για την ομάδα και “δέσιμο” που επιδιώκει ο Μάντζιος. Ενδεχομένως όμως ακόμα και αυτές οι λίγες μέρες να βγάλουν κάτι θετικό σε βάθος χρόνο. Κάτι που θα φανεί στο γήπεδο σταδιακά και από την επόμενη εβδομάδα που ξεκινάει πάλι το πρωτάθλημα.