Οι Τσέχοι για τον Κάρλσον

από AllAboutARIS

Ίσως στο peak της καριέρας του, ο Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον πέρασε τρία χρόνια στην Τσεχία και την Σπάρτα Πράγας. Πήρε τίτλο και γενικά ήταν από τους παίκτες που… φάνηκαν στο πέρασμά τους από εκεί.

Έτσι εξηγείται και το ενδιαφέρον των Τσέχων για την πορεία της καριέρας του Σουηδού, ο οποίος είναι εκτός αγωνιστικών πλάνων στον ΑΡΗ και ψάχνει να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Η ιστοσελίδα ruik.cz φιλοξενεί ένα θέμα για τον 29χρονο Σουηδό.

Στην αρχή του υπάρχουν αναφορές στην παρουσία του στην Σπάρτα Πράγας:

«Ο Κάρλσον πέρασε τρία χρόνια στη Σπάρτα. Συνέβαλε στον θρίαμβο στο MOL Cup. Στις αρχές του 2022, ο Σουηδός αποφάσισε να αλλάξει ομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή δυσκολεύεται σημαντικά.

Αποκτήθηκε από την Σπάρτα Πράγας την σεζόν 2018/19. Ήρθε τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο από τη σουηδική ομάδα Νόρσεπινγκ, έναντι 1,7 εκατ. ευρώ.

Κατά την παραμονή του σήκωσε το κύπελλο, ενώ αν ολοκλήρωνε την σεζόν 2022/23 στη Σπάρτα, θα έπαιρνε και το πρωτάθλημα. Η σεζόν 2020/21 ήταν η πιο επιτυχημένη για αυτόν. Υπό τις οδηγίες του προπονητή Πάβελ Βρμπά, έπαιξε σε 26 αγώνες πρωταθλήματος, κατά τους οποίους σημείωσε δέκα γκολ και είχε πέντε ασίστ».

Στη συνέχεια ο συντάκτης του κειμένου, στέκεται στην μετέπειτα πορεία της καριέρας του Σουηδού:

«Στη συνέχεια, και λόγω τραυματισμών, ο αγωνιστικός χρόνος του μειώθηκε και ο πρώην παίκτης της Σάντερλαντ αποφάσισε να αλλάξει ομάδα, επιλέγοντας τον ιαπωνικό σύλλογο Ουράβα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ιαπωνία, έπαιξε είκοσι αγώνες πρωταθλήματος και σημείωσε οκτώ γκολ. Με τις εμφανίσεις του συνέβαλε σημαντικά και στον θρίαμβο στο Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ».

Και μετά έρχεται ο ΑΡΗΣ:

«Το καλοκαίρι του 2023, ο Κάρλσον εκμεταλλεύτηκε την προσφορά από τον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής έχει παίξει σε δεκατέσσερα παιχνίδια, αλλά πέρασε μόλις 547 λεπτά στο γήπεδο. Δεν έχει ούτε γκολ ούτε ασίστ. Επιπλέον, απουσίαζε από τις αποστολές στις τελευταίες αγωνιστικές. Το ερώτημα είναι αν φταίνε τα προβλήματα υγείας ή το πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Ομοίως, δεν είναι και πολύ σίγουρο πού θα οδηγήσουν τα επόμενα βήματα του πρώην παίκτη της Σπάρτα Πράγας».

Προτεινόμενα Άρθρα