Οι φανέλες-διαμαρτυρία της Δανίας για το Μουντιάλ του Κατάρ και τους εργάτες

από AllAboutARIS

Η Δανία παρουσίασε σήμερα (28/9) τις τρεις φανέλες τις οποίες θα φορέσουν οι ποδοσφαιριστές στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και μέσω αυτών εκφράζει τη διαμαρτυρία της προς τους διοργανωτές για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εργατών. Μία εκ τω τριών εμφανίσεων είναι σε «total black» απόχρωση, σε ένδειξη πένθους για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ώστε να διεξαχθεί η διοργάνωση.

Οι άλλες δυο εμφανίσεις είναι επίσης μονόχρωμες. Η μία κόκκινη και η έτερη λευκή, καθώς σύμφωνα με την εταιρεία ένδυσης Hummel Sport οι Δανοί δεν θέλουν να είναι ορατό το σήμα της εθνικής τους ομάδας σε ένα τουρνουά το οποίο κόστισε ανθρώπινες ζωές. «Υποστηρίζουμε την εθνική ομάδα της Δανίας σε όλη τη διαδρομή, αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο με το να υποστηρίζουμε το Κατάρ ως διοργανώτρια χώρα», αναφέρει στο μήνυμα της η Hummel Sport.

Θυμίζουμε πως οι κανόνες της FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο απαγορεύουν τις πολιτικές δηλώσεις στις εμφανίσεις χωρών, όμως οι Δανοί κατάφεραν με τις φανέλες τους να στείλουν το μήνυμα τους χωρίς λέξεις ή σύμβολα που αποτελούν ρητή πολιτική δήλωση.

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X