Οι… χειμερινοί μπαίνουν στην εξίσωση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ήταν κατά γενική ομολογία αποτυχημένη για τον ΑΡΗ. Οχι επειδή δεν πήρε παίκτες αλλά δεν ενισχύθηκε εκεί όπου συνεχίζει να υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Οι Πάλμα, Ντουκουρέ και Εμπακατά αποτελούν τα νέα πρόσωπα της ομάδας εδώ και περίπου δύο μήνες. Τρεις συμπληρωματικές κινήσεις, με τη μία να αποτελεί μακροπρόθεσμο πλάνο. Και αυτή είναι ο Ονδουριανός εξτρέμ

Ηταν ο πρώτος που “συστήθηκε” μέσα στο γήπεδο, έζησε δύο προπονητές αλλά δείχνει ότι ακόμα αποτελεί μία περίπτωση παίκτη που χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, σε ένα άλλο επίπεδο και φυσικά σε μία άλλη ήπειρο.

Οι άλλοι δύο ήρθαν με ένα άλλο σκεπτικό. Ο Ντουκουρέ για να αντικαταστήσει τον Τζέγκο και ο Εμπακατά ώστε ο ΑΡΗΣ να είναι καλυμμένος στο ενδεχόμενο της αποχώρησης του Ντάνιελ Σούντγκρεν το επόμενο καλοκαίρι. Ενδεχόμενο που πλέον φαντάζει μακρινό, αφού και ο ίδιος ο Σουηδός έχει εκφράσει δημόσια την επιθυμία του να παραμείνει.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αμφότεροι έπειτα από δύο μήνες είναι πλέον ενεργές επιλογές στο ροτέισον της τεχνικής ηγεσίας, όπως έδειξαν τα 45 λεπτά του Ντουκουρέ και τα 80 του Εμπακατά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Ιβοριανός χαφ έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου τις τελευταίες εβδομάδες και πλέον κρίνεται σε κατάλληλη κατάσταση να αγωνιστεί για παραπάνω από ένα ημίχρονο. Για αυτό δεν αποκλείεται να πάρει στα επόμενα ματς και φανέλα βασικού.

Λίγο πιο πίσω αλλά σε καλά επίπεδα είναι αναλογικά και ο Σαλέμ Εμπακατά. Με δεδομένο ότι ο Κονγκολέζος έπαιξε τελευταία φορά τον περασμένο Μάιο και ήταν καιρό off, έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και για αυτό ο Μπούργος τον επιβράβευσε την περασμένη Κυριακή, συν ότι ήθελε έναν πιο επιθετικό μπακ και ο Σούντγκρεν δεν ήταν 100% έτοιμος.

Αμφότεροι αναμένεται να πάρουν ευκαιρίες στην κρίσιμη συνέχεια των πλέι οφ και μπορεί να αποδειχθούν σημαντικοί, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

 

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα