Οταν βρεθείς με την πλάτη στον τοίχο… γκρέμισε τον τοίχο!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μία ακόμη διακοπή… Οχι από αυτές έχει συνηθίσει ο ΑΡΗΣ και σίγουρα έτη φωτός μακριά από εκείνη που βίωσε πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Τότε η ομάδα βρισκόταν στον απόηχο ενός ξεκινήματος με αστάθεια και την ισοπαλία κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης (0-0) να αυξάνει την πίεση στους παίκτες αλλά κυρίως προς τους Καρυπίδη και Μάντζιο.

Τώρα; Η μέρα με τη νύχτα. Μία άλλη κατάσταση. Μία ομάδα που κερδίζει όχι μόνο τον κόσμο της αλλά την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Ξανά, όπως πέρυσι. Και ένας προπονητής που διέψευσε την στοχευμένη αμφισβήτηση και δικαίωσε τον Καρυπίδη για την εμπιστοσύνη του.

Ο κορυφαίος Χάρβεϊ Σπεκρτ (Suits) έχει πει ότι “όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, γκρεμίζεις τον τοίχο”. Αυτό έκαναν παίκτες και Μάντζιος. Πριν τέσσερις εβδομάδες ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Ειδικά ο δεύτερος…

Οι παίκτες απέδειξαν ότι δεν είναι κορεσμένοι ή περιορισμένης ποιότητας, όπως υπσστήριζαν κάποιοι. Ο Μάντζιος δεν έγινε ξαφνικά κακός προπονητής, ούτε ακατάλληλος για το ρόστερ.

Και φυσικά, με την πορεία της ομάδας αποδεικνύεται ότι ουδέποτε υπήρξε θέμα παικτών-Μάντζιου ή ότι ο δεύτερος έχασε τα αποδυτήρια. Άλλα ήταν τα ζητήματα. Ολοι μαζί τα αντιμετωπίζουν και όλοι μαζί έχουν ξανά τον σεβασμό της ποδοσφαιρικής Ελλάδας, όπως πέρυσι.

Ο ΑΡΗΣ συνδυάζει αποτελέσματα με ελκυστικές εμφανίσεις, οι οποίες είναι καλύτερες από πολλές περσινές. Και μέσα σε αυτά διακρίνεται μία σταθερότητα συνολικά αλλά και ατομικά.

Η πρόκληση τώρα για τον ΑΡΗ είναι να διατηρήσει όλα τα παραπάνω στα οκτώ παιχνίδια που θα δώσει μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων. Έχει ντέρμπι, έχει Κύπελλο, έχει δύσκολες “εξόδους” .

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα κάνει ξανά πορεία πρωταθλητισμού. Συνεχίζει από εκεί που το άφησε πέρυσι, έστω και αν τις πήρες κάποιες αγωνιστικές για να το κάνει. Και σε αντίθεση με την προηγούμενη διακοπή, τώρα υπάρχει μία γλυκιά προσμονή για τα παιχνίδια που έπονται. Υπομονή ακόμη μία εβδομάδα.

Υ.Γ. Η ανάγκη για ενίσχυση στα χαφ τον Ιανουάριο είναι δεδομένα. Ειδικά σε δύο θέσεις. Είναι όμως και το θέμα συγκεκριμένων αποχωρήσεων, που ήδη επεξεργάζεται η διοίκηση στο μυαλό της., εάν η κατάσταση με το CAS μείνει ως έχει. Μία κουβέντα για την οποία ο Δεκέμβριος προσφέρεται καλύτερα για περαιτέρω ανάλυση…

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X