Ο Άλβαρο Σαμόρα έγινε «θέμα» στην AS! (pic)

από AllAboutARIS

Η εφημερίδα AS στην ηλεκτρονική έκδοσή της, φιλοξενεί ένα αφιέρωμα στον Άλβαρο Σαμόρα. Στο section που ασχολείται με το ποδόσφαιρο στην αμερικανική Ήπειρο, ο νυν παίκτης του ΑΡΗ είναι από τα κεντρικά πρόσωπα ρεπορτάζ του ισπανικού μέσου.

Ο τίτλος του θέματος είναι: «Άλβαρο Σαμόρα, ο πρώην παίκτης της Σαπρίσα, που βρήκε θέση στην Ελλάδα, ενώ ο συντάκτης του κειμένου, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

«Ο Άλβαρο Σαμόρα κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ευρώπη μετά το άλμα από την Κόστα Ρίκα τον περασμένο Ιούλιο. Ο πρώην παίκτης της Σάπρισα έφυγε από τον σύλλογο μετά τη νίκη στον τελικό της Clausura κόντρα στην Αχαλαουένσε. Τον Ιούλιο υπέγραψε στον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης της ελληνικής Super League».

Συνεχίζοντας προσθέτει:

«Το ξεκίνημά του δεν ήταν εύκολο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί στα τέσσερα παιχνίδια που έχει παίξει μέχρι τώρα ο Άρης. Ωστόσο, η παρουσία του στα δύο πρώτα παιχνίδια ήταν μικρή. Έπαιξε 6 και 10 λεπτά σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Η μεγάλη του ευκαιρία ήρθε στην τρίτη αγωνιστική της ελληνικής Super League.

Ο Κοσταρικανός ξεκίνησε κόντρα στην Τρίπολη και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία. Ο Άλβαρο Σαμόρα σημείωσε το πρώτο γκολ σε έναν αγώνα στον οποίο ο ΑΡΗΣ πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της σεζόν. Το πρώτο και μοναδικό γκολ του Άλβαρο Σαμόρα, στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή».

Και καταλήγει: «Μπροστά του και ένας παλιός γνώριμος του ισπανικού ποδοσφαίρου, ο Λόρεν Μορόν. Ο πρώην παίκτης της Μπέτις, της Εσπανιόλ και της Λας Πάλμας έχει ξεκινήσει τα επτά από τα οκτώ παιχνίδια μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έπαιξε 22 λεπτά.

Ο Άλβαρο Σαμόρα είναι ήδη διεθνής τέσσερις φορές με την Κόστα Ρίκα. Ο παίκτης του ΑΡΗ ήταν ένας από αυτούς που επέλεξε ο Λουίς Φερνάντο Σουάρες για να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Έπαιξε μισή ώρα στο ντεμπούτο με την Ισπανία. Στις τελευταίες κλήσεις βρέθηκε στην ομάδα Under 23 με την οποία έπαιξε στους Αγώνες της Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής και στο τουρνουά Μορίς Ρεβεγιό».

Φωτορεπορτάζ: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα