Ο άλλος Νταρίντα κοντά στην περιοχή

από Νίκος Παπαδόπουλος

Εδώ και 1,5 μήνα ο Βλάντιμιρ Νταρίντα δεν έχει προλάβει μόνο να συστηθεί στον κόσμο του ΑΡΗ αλλά καθιερώθηκε στην ενδεκάδα της ομάδας και δεν βγαίνει.

Ο Τσέχος έχει τονώσει τον άξονα της ομάδας τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι, έχοντας και μία πετυχημένη παρένθεση ως εξτρέμ στο δεύτερο παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Εκεί που κάνει φυσικά τη διαφορά είναι στον άξονα και ειδικά όταν βρίσκεται κοντά στην περιοχή, κάτι που επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Η αλλαγή της διάταξης σε 4-3-3 “πήρε” τον Νταρίντα από τα χαφ και τον πήγε πιο μπροστά όπου εμφανέστατα νιώθει πιο οικεία και μπορεί να προσφέρει περισσότερα λόγω της τάσης του να δημιουργεί και κυρίως να πατάει περιοχή.

Πριν το γκολ που πέτυχε είχε ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία που βρήκε στο δοκάρι. Η κοινή συνισταμένη και στις δύο φάσεις είναι ότι ψάχνει το γκολ και πάει με αποφασιστικότητα στις φάσεις όπως φαίνεται στις εκτελέσεις του.

Συνολικά ο Νταρίντα είχε τρεις τελικές και παράλληλα 12 πάσες στο τελευταίο τρίτο, αριθμοί που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω για τον παίκτη. Χωρίς να λησμονούμε και τα επτά κλεψίματά του, τα οποία αναδεικνύουν την αμυντική συνεισφορά του.

Προτεινόμενα Άρθρα