Ο ΑΡΗΣ έπαιζε και θα παίζει για την πάρτη του

από Γιάννης Παντελίδης

Δύο αγωνιστικές πριν από το επίσημο φινάλε της σεζόν, ο ΑΡΗΣ «τελείωσε» με το θέμα Ευρώπης. Ο τελευταίος στόχος που του είχε απομείνει σε μία σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα, υψηλές προσδοκίες στην αρχή, πολλούς χαμένους βαθμούς από διαιτησίες κτλ. Κι έτσι φτάσαμε στα χθεσινά, με το ευρωπαϊκό εισιτήριο να τσεκάρετε απέναντι στον Βόλο.

Ο απολογισμός της φετινής χρονιάς θα γίνει μόλις αυτή ολοκληρωθεί και προφανώς θα γίνει από την ίδια την ομάδα. Τα καλά και τα κακά, τα σωστά και τα λάθη. Οδηγός για το μέλλον και για μία ακόμη σεζόν, που θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, στοιχείο που από μόνο του είναι στα συν μιας γενικές ανάλυσης, όλων όσων έχουν γίνει στον ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια.

Όλα αυτά όμως δεν θα γίνουν άμεσα. Τουλάχιστον όχι δημόσια. Διότι πάρα πολύ απλά, υπάρχουν μπροστά δύο ακόμη παιχνίδια, με ΑΕΚ εντός και Παναθηναϊκό εκτός. Και πώς τα έφερε η μοίρα ε; «Ο ΑΡΗΣ μπορεί και να εξελιχθεί σε ρυθμιστή του πρωταθλήματος», λένε οι «γύρω» και οι «απέξω». Βέβαια, ουδείς εξ αυτών μπορεί να νιώσει τι εστί ΑΡΗΣ, ποια είναι η ιδιοσυγκρασία του συλλόγου από τη γέννα του, η ιστορία του, η περηφάνια του και η τιμή του. Ας ενημερώσουμε λοιπόν ότι ο ΑΡΗΣ δεν θα είναι κανένας ρυθμιστής του πρωταθλήματος. Όπως πάντα, έτσι και τώρα, θα παίξει για την πάρτη του. Την ιστορία του, την υστεροφημία του, τον κόσμο του. Αυτό έκανε πάντα, αυτό θα κάνει και τώρα. Άλλωστε άλλοι σύλλογοι έχουν την «τιμή» να έχουν παίξει παιχνίδια για να… χάσουν κι όχι ο ΑΡΗΣ.

Δύο ματς απομένουν λοιπόν για να τελειώσει η φετινή περίεργη χρονιά. Δεν θα πέσει κανείς στη… λούμπα να ακολουθήσει την τακτική των γνωστών επικοινωνιακών κέντρων. Πίεση υπήρχε και θα υπάρχει, όχι όμως κάτι παραπάνω από αυτό που πρέπει και σίγουρα όχι τόση, όση θα προσπαθήσουν να του επιβάλλουν.

Για την επόμενη μέρα τα λέμε σε καμιά δεκαριά μέρες…

Προτεινόμενα Άρθρα