Ο ΑΡΗΣ διαφοροποιεί μέρος των… ρυθμίσεων του

από Νίκος Παπαδόπουλος

Για δύο εβδομάδες ο ΑΡΗΣ μπήκε σε διαφορετική… λειτουργεία, ελέω των ντέρμπι που είχε και μάλιστα αρκετά κρίσιμων δεδομένης της βαθμολογικής του συγκομιδής μέχρι εκείνο το σημείο.

Πέραν της νοοτροπίας που άλλαξε… και πρέπει να μείνει έτσι, οι “κιτρινόμαυροι” προσαρμόστηκαν και τακτικά σε αυτά τα παιχνίδια. Δίχως όμως να παρεκκλίνουν της επιθετικής φιλοσοφίας που προσπαθεί να εφαρμόσει ο προπονητής από το ξεκίνημα της σεζόν.

Αυτή η επιθετική φιλοσοφία παραμένει εν όψει Λαμίας, με τη διαφορά ότι ο ΑΡΗΣ καλείται να την εφαρμόσει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό για να φτάσει στην 3η διαδοχική του νίκη.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου θα συναντήσει αρκετά διαφορετικές συνθήκες το επόμενο Σάββατο και έναν αντίπαλο που περισσότερο θα προσπαθήσει να την μπλοκάρει παρά να δημιουργήσει από μόνος του.

Αυτό σημαίνει περισσότερα ελεύθερα μέτρα για τον ΑΡΗ στο γήπεδο αλλά και μία πιο μαζική άμυνα την οποία θα κληθεί να διασπάσει, με “όπλο” την ποιότητά του αλλά και την υπομονή που θα πρέπει να επιδείξει μέχρι να φτάσει στον στόχο του.

Σε αυτό το πλαίσιο προετοιμάζει ο Άκης Μάντζιος την ομάδα αυτές τις μέρες, ποντάροντας για ακόμη μία φορά πολλά στο κέντρο του. Είναι δεδομένο όμως ότι θα πρέπει να πάρει πράγματα και από τις πλευρές του, οι οποίες δεν συνεισφέρουν στατιστικά έως τώρα στη σεζόν.

 

Προτεινόμενα Άρθρα