Η αγορά του Σιφουέντες δεν έχει μόνο την προφανή ανάγνωση…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οκτώ συμμετοχές -επτά πρωτάθλημα και μία Κύπελλο- φαίνεται ότι ήταν αρκετές ώστε να πείσουν τον ΑΡΗ να ανοίξει αρκετά πρόωρα το κεφάλαιο “αγορά Σιφουέντες από τη Ρέιντζερς”.

Οι εμφανίσεις του 25χρονου μέσου από το Εκουαδόρ και το potential για ακόμα καλύτερη απόδοση σε βάθους χρόνου, οδηγούν τους “κιτρινόμαυρους” στην έναρξη των επαφών με την ομάδα της Γλασκώβης για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή.

Πίσω από αυτή την απόφαση όμως δεν υπάρχει μόνο η απόδοση του ποδοσφαιριστή, η οποία σίγουρα είναι κανοποιητική βάσει των όσων βλέπει το μάτι αλλά και των αριθμών του, που ξεχωρίζουν τόσο στη λίγκα όσο και… εντός του ΑΡΗ

Μαζί με τα 32 κλεψίματα που τον φέρνουν στην κορυφή της Stoiximan Super League, μιλάμε για έναν από τους καλύτερους χαφ του πρωταθλήματος και φυσικά τον 2ο κορυφαίο στον ΑΡΗ μετά τον Μόντσου Ροντρίγκεθ που… συλλέγει πρωτιές το τελευταίο διάστημα στη λίγκα.

Τα… εξτρά κίνητρα του ΑΡΗ με την αγορά του Σιφουέντες

Ο Θεόδωρος Καρυπίδης δεν πήρε απλά μία απόφαση για τα νούμερα του Σιφουέντες. Πρόκειται για μία απόφαση με ένα βαθύ και άκρως ορθό σκεπτικό, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλη ποδοσφαιρική… δόση αλλά και επιχειρηματική.

Με μία πιθανή αγορά του “Σίφου”, ο ΑΡΗΣ “κλειδώνει” για την επόμενη χρονιά την πιο πετυχημένη τριάδα χαφ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, μαζί με τους Μόντσου και Γκαρθία. Τον “πυρήνα” της έως τώρα πολύ καλής πορείας του στο πρωτάθλημα, ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί κομβικός στη διεκδίκηση της συνέχειας στην Ευρώπη μετά τον επόμενο Σεπτέμβριο. Με την απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά ότι η ομάδα θα εξασφαλίσει πρώτα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του φετινού πρωταθλήματος.

Η συμφωνία με τον Μορόν και η απόφαση αγοράς του Σιφουέντες αποτελούν μία συνέχεια της αλλαγής πολιτικής του ΑΡΗ στον αγωνιστικό σχεδιασμό του, δείχνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή του να “χτίσει” σταδιακά από τώρα το ρόστερ της επόμενης χρονιάς. Και το κάνει ξεκινώντας από τα βαριά “χαρτιά” του.

Την ίδια στιγμή υπάρχει η επιχειρηματική ανάγνωση και είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν μιλάμε για μία ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία. Ο ΑΡΗΣ θέλει να αποκτήσει το 100% των δικαιωμάτων ενός 25χρονου ποιοτικού ποδοσφαιριστή, με αγωνιστικά χαρακτηριστικά που πληρώνονται αδρά στην αγορά. Συν την προοπτική της εξέλιξής του, δεδομένης της ηλικίας του. Έτσι ώστε εάν στο μέλλον έρθει μία δελεαστική οικονομική πρόταση, να είναι αυτός που θα έχει τον πρώτο λόγο και θα βάλει… ζεστό χρήμα στα ταμεία του.

Οι επαφές με τη Ρέιντζερς ξεκινούν άμεσα -αν δεν έχουν ξεκινήσει ήδη- δίχως να γνωρίζει κανείς πόσο θα κρατήσουν. Δεν είναι άλλωστε μία κουβέντα που γίνεται μέσα σε λίγες μόνο μέρες. Για αυτό ο ΑΡΗΣ κάνει την αρχή από νωρίς, με στόχο να κλείσει το ζήτημα πριν τελειώσει η σεζόν και φυσικά πριν ο Σιφουέντες αρχίσει να ανεβάζει κι άλλο… στροφές.

Προτεινόμενα Άρθρα