Ο ΑΡΗΣ κέρδισε, δεν έχασε κανένας ΠΑΟΚ!

από Γιάννης Παντελίδης

Ο ΑΡΗΣ πανάξια πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, σ’ ένα ματς που οι περισσότεροι της… πιάτσας προέβλεπαν ήττα και μάλιστα να είναι ευχαριστημένος ο ΑΡΗΣ αν το σκορ δεν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Πίστευαν πως η διαφορά δυναμικότητας, ψυχολογίας και φόρμας των δύο ομάδων ήταν τέτοια, που το ματς θα κατέληγε σε… ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε για τους φιλοξενούμενους.

Λογική εξήγηση για μπαλαδόφατσες, που ενδεχομένως να αγνοούν το σχήμα μιας ποδοσφαιρικής μπάλας, τις ιδιαιτερότητες ενός αγώνα με τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι, αλλά και την ποδοσφαιρική πραγματικότητα, με στοιχεία. Τα οποία λένε ότι ο ΑΡΗΣ ντέρμπι δύσκολα χάνει, κάτι που εξελίσσεται σε κανόνας.

Ας το ξεπεράσουμε αυτό κι ας δούμε την επικοινωνιακή αντιμετώπιση της επόμενης ημέρας όσων έγιναν χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Μία συστηματική προσπάθεια να υποτιμηθεί η νίκη του ΑΡΗ και να χαρακτηριστεί ως ήττα του ΠΑΟΚ. Βλέπετε ορισμένοι ίσως και να μην είναι συνηθισμένοι στην αντικειμενική προσέγγιση ενός αποτελέσματος. Ό,τι και να ειπωθεί ή να γραφτεί, η πραγματικότητα είναι μία: ο ΑΡΗΣ κέρδισε το παιχνίδι, δεν το έχασε ο ΠΑΟΚ. Διότι πάρα πολύ απλά σε επιμέρους λεπτομέρειες οι Κιτρινόμαυροι παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι, πιο διαβασμένοι κι αν προτιμάτε πιο παθιασμένοι για να παίξουν ένα ματς, στο οποίο όλοι τους θεωρούσαν το απόλυτο αουτσάιντερ. Λες και τα τελευταία χρονιά είναι πολλές οι φορές που αντίπαλος πέρασε δια περιπάτου από το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Απ’ ότι φαίνεται βέβαια, έχει απλωθεί ένα πέπλο προστασίας, το οποίο, δυστυχώς θα πω, ότι στον ΑΡΗ δεν υπάρχει. Διότι στην πρώτη στραβή, αμέσως κυνηγητό, μπούλοι, ανύπαρκτοι, μυρωδιάδες, μέτριοι κι άλλα τέτοια. Αυτοί λοιπόν, έτσι όπως χαρακτηρίστηκαν από ορισμένους, πήραν ένα ντέρμπι μέσα στο γήπεδο, κερδίζοντας κατά κράτος με την τακτική προσέγγισή του. Προφανώς ο Άκης Μάντζιος δεν… πουλάει για να αποθεωθεί σήμερα, διότι το δικό του αγωνιστικό πλάνο κέρδισε. Ξανά τον πολυδιαφημισμένο και πολύ καλό, κατά την άποψή μου προπονητή, Ραζβάν Λουτσέσκου. Αυτοί οι παίκτες είναι που κατάφεραν να εξουδετερώσουν τα «βαριά χαρτιά» των αντιπάλων, που έκαναν 2,5 φάσεις σε όλο το παιχνίδι, ενώ σε προηγούμενα ματς μοίραζαν τεσσάρες και εξάρες. Μην υποτιμάτε λοιπόν την παλικαρίσια νίκη του ΑΡΗ γιατί είναι ολόδική του. Κανένας ΠΑΟΚ δεν έχασε. Ο ΑΡΗΣ κέρδισε.

Από εκεί και πέρα, προφανώς και δεν τρέφω αυταπάτες. Ο κανόνας του φετινού ΑΡΗ είναι τα σκαμπανεβάσματα και απ’ ότι φαίνεται έτσι θα πάει αυτή η χρονιά, χωρίς να χρειάζεται να αναλύσουμε (ξανά) τι δεν έγινε σωστά φέτος. Επί της ουσίας, η χθεσινή νίκη ήταν ένα σημαντικό αποτέλεσμα για ουσιαστικούς (βαθμούς), αλλά και ψυχολογικούς λόγους, όμως τα σπουδαία έρχονται τώρα. Το Κύπελλο και η ΑΕΚ. Αυτά είναι δύο ματς που μπορούν να σου φτιάξουν όλη την χρονιά. Μπορεί όμως και όχι.

Ελάτε όμως παραδεχτείτε το. Έχουμε κάτι να περιμένουμε.

Προτεινόμενα Άρθρα