Ο ΑΡΗΣ και η… αποικία της Serie A

από AllAboutARIS

Η ιστοσελίδα goal.com, στην ιταλική έκδοσή της… ασχολήθηκε με ΑΡΗ και την παρουσία στην ομάδα ποδοσφαιριστών που έχουν περάσει από την Serie A. Εξ ου και ο τίτλος του ρεπορτάζ: «Ιτούρμπε, Ζερβίνιο, Ενκουλού… με προπονητή τον Πάρντιου: ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης, μία αποικία με πρώην της Serie A».

Στο σχετικό θέμα μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«Μια μεγάλη αποικία ποδοσφαιριστών που πέρασαν από την Ιταλία και τη Serie A με επικεφαλής έναν παγκόσμιο προπονητή, στην τρίτη τους περιπέτεια μακριά από την Αγγλία του. Μετά την καταιγιστική εμπειρία στη Βουλγαρία με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ο Άλαν Πάρντιου προσγειώθηκε στην Ελλάδα, και ακριβώς στη Θεσσαλονίκη, και σήμερα οδηγεί τον ΑΡΗ στον οποίο υπάρχουν πολλοί γνώριμοι του ιταλικού πρωταθλήματος.

Στην επίθεση ξεχωρίζουν οι παρουσίες των πρώην της Ρόμα, Χουάν Ιτούρμπε και Ζερβίνιο, ενώ στη μεσαία γραμμή ο Ντάμπο, πρώην των Φιορεντίνα, Σπαλ και Μπενεβέντο. Εκτός από αυτά, είναι αδύνατο να ξεχάσουμε τον Νικολά Ενκουλού.

Μετά την εμπειρία του στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Γουότφορντ, ο πρώην της Τορίνο – έξι γκολ και μια ασίστ σε 135 συμμετοχές – έφυγε για την Ελλάδα.

Ο άνθρωπος-κλειδί στην ομάδα του Πάρντιου είναι ένας άλλος πρώην ποδοσφαιριστής των Χόρνετς, ο Αντρέ Γκρέι. Γεννημένος το 1991 είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τον ΑΡΗ με 8 γκολ και 2 ασίστ σε 12 αγώνες, σε ελληνικό πρωτάθλημα και στα προκριματικά του Conference League, μιας διοργάνωσης που η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να προκριθεί στη φάση των ομίλων.

Μετά τις εμπειρίες του στο «σπίτι» οδηγώντας Ρέντινγκ, Γουέστ Χαμ, Τσάρλτον, Σαουθάμπτον, Νιούκαστλ, Κρίσταλ Πάλας και Γουέστ Μπρομ, ο 61χρονος Πάρντιου αποφάσισε να αλλάξει την καριέρα του αποφασίζοντας να μετακομίσει στο εξωτερικό για μια νέα θέση έξω από τη Μεγάλη Βρετάνη μετά από 21 χρόνια καριέρας.

Μετά την περιπέτεια στο τιμόνι της ADO Den Haag, η οποία διήρκεσε από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020, ο Άγγλος προπονητής πέταξε στη Βουλγαρία, όπου είχε διάφορους ρόλους στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας μέχρι την παραίτησή του τον περασμένο Μάιο για τις ρατσιστικές προσβολές οπαδών κατά τεσσάρων παικτών της δικής τους ομάδας.

Τον Σεπτέμβριο η κλήση του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης και η απόφαση να φύγει ξανά για την Ελλάδα, όπου μέχρι στιγμής έχει δύο νίκες και δύο ήττες στο πρωτάθλημα».

Προτεινόμενα Άρθρα