Ο ΑΡΗΣ ξέρει καλά το νέο “μονοπάτι”…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Διανύουμε μία εβδομάδα που έχει δύο σημεία αναφοράς και αναμονής για τον ΑΡΗ. Το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΟ και φυσικά το CAS.

Το δεύτερο είναι εκείνο που συνδέεται άρρηκτα με την πεμπτουσία κάθε καλοκαιριού. Τις μεταγραφές. Αυτές στις οποίες ο ΑΡΗΣ ελπίζει με συγκρατημένη αισιοδοξία εδώ και μήνες, έχοντας ξεκινήσει ήδη έναν πρώτο προγραμματισμό.

Αυτός δεν θα είναι όπως άλλες χρονιές. Φέτος τα πράγματα αλλάζουν και το 70% των εσόδων που θα είναι διαθέσιμα για το αγωνιστικό μπάτζετ, περιορίζει τον ΑΡΗ. Τώρα, εάν αυτός ο περιορισμός θα… αρθεί μερικώς με αύξηση των διαρκείας ή άλλων πηγών εσόδων, θα φανεί εν καιρώ. Πάλι όμως η ομάδα θα πρέπει να μαζευτεί.

Για κάποιους αυτό μπορεί να δημιουργεί έναν φόβο υποβάθμισης του ρόστερ. Φυσικά και όχι!

Αν βάλουμε κάτω τον ΑΡΗ της τελευταίας τετραετίας και τις μεταγραφές που του βγήκαν και στις οποίες βασίστηκε, αποδεικνύεται ότι δεν ήταν τα πολλά λεφτά που τον έφεραν την ευτυχία… Ηταν τα λογικά λεφτά και οι ψαγμένες επιλογές.

Βέλεθ, Ματίγια, Ρόουζ, Σάσα, Ματσίνι, Γκάνεα, Τζέγκο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο… Παίκτες που τους βρήκε ο ΑΡΗΣ. Παίκτες που ήρθαν άσημοι και με ερωτηματικά που όμως γρήγορα έσβησαν με την απόδοσή τους μέσα στο γήπεδο.

Δεν ήταν οι “φανταχτεροί”. Ηταν όμως ουσιαστικοί και με συμβόλαια που δεν ξεπερνούσαν 200-250 χιλιάδες ευρώ -κάποιοι ήταν και πιο χαμηλά- πλην μίας-δύο περιπτώσεων.

Θέλετε να πιάσουμε και τους “φανταχτερούς”; Μάβραϊ, Μπάσα, Κολάσο, Λόπεθ, Γκαρσία, Μήτρογλου, Ιτούρμπε, Εντιαγέ και Καμαρά με αστερίσκο.

Πήραν πολλά περισσότερα από αυτά που έδωσαν και δεν μακροημέρευσαν. Οι τελευταίοι τρεις βρίσκονται ακόμα στην ομάδα, έχουν μία χρησιμότητα, το ταμείο θα γίνει στο τέλος αλλά δεν ανταποκρίνονται ακόμα στα χρήματα που δαπανήθηκαν ή στα συμβόλαιά τους. Ο αστερίσκος του Καμαρά αφορά τη χρησιμοποίησή του και τον διαφορετικό ρόλο που μπορεί να έχει για να αποδώσει τα μέγιστα. Είναι ο λόγος που τον πιστεύουν στον ΑΡΗ, όπως και η ηλικία του. Πάλι όμως, τα λεφτά ήταν πολλά…

Μην πάμε όμως πολύ μακριά. Τον περασμένο Γενάρη ήρθαν δύο παίκτες low cost και με αρκετά θετικά δείγματα γραφής έως τώρα. Ο Ντουκουρέ κάτω από 200 χιλιάδες. Για τον Εμπακατά ας μην πούμε καλύτερα ακριβές ποσό σε βάθος 2,5 χρόνων. Για φέτος πάντως τα λεφτά του, τα έχει βγάλει με το παραπάνω.

Ο ΑΡΗΣ λοιπόν δεν μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά. Ξέρει να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες. Ο Θεόδωρος Καρυπίδης έχει το know how όπως και ακόμα 2-3 άτομα γύρω του για τα οποία ισχύει το ίδιο, άσχετα που το… χάνει καμιά φορά με κινήσεις υψηλού κόστους και εντυπωσιαμού. Πάλι όμως δεν υπάρχει δόλος αλλά η κ…υλα του για να το ωραίο και εκείνο που μπορεί να κάνει τη δαιφορά για την ομάδα. Για να μην ξεχνάμε και κάποιους που είναι γύρω του και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτή την τρέλα που έχει…

Ο,τι λάμπει, δεν είναι χρυσός. Δεν είναι μόνο θέμα ΑΡΗ. Παίκτης βιτρίνας, σε καλή ηλικία και σε καλή κατάσταση, δύσκολα θα έρθει στην Ελλάδα. Οταν λοιπόν βλέπουμε κάποιους να φτάνουν προς τα μέρη μας, τότε κάτι ίσως να μην πηγαίνει τόσο καλά.

Λίγες είναι εξαιρέσεις. Στον ΑΡΗ ειδικά, ο μοναδικός “βιτρινάτος” παίκτης με προσφορά και σταθερή παρουσία, είναι ο Μπρούνο Γκάμα. Διότι δεν είδε τον ΑΡΗ ως τα τελευταία ένσημα. Ο ΑΡΗΣ έπεσε διάνα σε ικανότητα και ειδικά στον χαρακτήρα, μαζί με λογικά χρήματα για την αξία του ποδοσφαιριστή.

Με προσεκτικές κινήσεις, χωρίς υπερκοστολογήσεις και “πατώντας” πάνω σε περιπτώσεις στυλ Μπράμπετς ή Φαμπιάνο, ο ΑΡΗΣ θα τα πάει μια χαρά στην επόμενη μέρα του. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο χρήματα, είναι και… έξυπνες επιλογές. και ο ΑΡΗΣ έχει αποδείξει ότι ξέρει να τις κάνεις, αρκεί να μην παρασύρεται…

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X