Ο ΑΡΗΣ που θέλουμε…

από Γιώργος Γκάτος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ: ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΤΣΑΛΤΙΔΗΣ

Ο καλύτερος ΑΡΗΣ της προετοιμασίας (2-1), παρουσιάστηκε στο τρίτο φιλικό των “Κιτρινόμαυρων” της Αυστρίας. Κόντρα στη Λοκομοτίβ, δεν πτοήθηκε όταν έμεινε πίσω στο σκορ μόλις από το τρίτο λεπτό από απευθείας εκτέλεση του Ρίμπους και ακολούθησε το πλάνο του Άκη Μάντζιου.

Με όπλα του το pressing και το transition, ο ΑΡΗΣ εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 56′ ο Ματέο Γκαρσία με ασφυκτική πίεση οδήγησε σε λάθος τον Πάμπλο και ισοφάρισε.

6 λεπτά αργότερα, σε υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ντάνιελ Μαντσίνι έκανε κάθετη πάσα στον Μπρούνο Γκάμα και το παιχνίδι γύρισε ολοκληρωτικά.

Με την κατάλληλη ενίσχυση στην άμυνα αλλά και με έναν φορ-σημείο αναφοράς στην περιοχή, ο ΑΡΗΣ μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Με έξι αλλαγές ο ΑΡΗΣ, ντεμπούτο για Ντένις

Ο Άκης Μάντζιος αποφάσισε να ρίξει ως βασικό τον Ντένις, κάτω από τα δοκάρια των “Κιτρινόμαυρων”.

Στο αριστερό άκρο παρέμεινε ο Κρίστιαν Γκάνεα, ενώ στο δεξί επέστρεψε ο Ντάνιελ Σούντγκρεν.

Στο κέντρο της άμυνας, μετά από δύο συνεχόμενα ενενηντάλεπτα, ο Γιώργος Δεληζήσης κάθισε στον πάγκο. Στη θέση του Γιόχαν Μπεναλουάν, στο πλευρό του Κυριάκου Ασλανίδη που ξεκίνησε για τρίτη φορά βασικός.

Ο Εμάνουελ Σάκιτς μετατοπίστηκε στο κέντρο, με παρτενέρ του τον Λούκας Σάσα, ο οποίος για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι αύξησε τον χρόνο συμμετοχής του.

Η περσινή τετράδα που κουβάλησε όλο το βάρος τη περσινή σεζόν, επιλέχθηκε για την επίθεση από τον Άκη Μάντζιο.

Αριστερά ο Μπρούνο Γκάμα, δεξιά ο Ματέο Γκαρσία, με τον Φακούντο Μπερτόγλιο πίσω από τον Δημήτρη Μάνο.

Επέστρεψαν οι δύο του EURO στη διάθεση του Νίκολιτς

Ο Μάρκο Νίκολιτς – 10 μέρες πριν το Σούπερ Καπ Ρωσίας- είδε δύο ποδοσφαιριστές του που ήταν στο EURO, να επιστρέφουν στη βασική ενδεκάδα. O λόγος για τους Μάτσιε Ρίμπους και Γκρέγκορζ Κρικόβιακ, με την Εθνική Πολωνίας.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γκιγιέρμε. Αριστερά στην άμυνα ο Σιλιάνοφ, με τον Ρίμπους δεξιά. Πάμπλο και Μουρίγιο στο κέντρο της άμυνας.

Μπαρίνοφ , Κρικόβιακ και Ζεμαλεντίνοφ στον χώρο του κέντρου, με τους Μίραντσιουκ, Σμολόφ και Καμάνο στη κορυφή.

Ένα αμφισβητήσιμο φάουλ οδήγησε στο 1-0 των Ρώσων

Δίχως καλά καλά να έχει ξεκινήσει ο αγώνας, ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε ένα φάουλ για καθαρό τάκλιν του Γιόχαν Μπεναλουάν.

Αυτό το λάθος σφύριγμα κόστισε στον ΑΡΗ, αφού ο Ματσιέ Ρίμπους άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με το τοίχος να έχει ευθύνη.

Ο ΑΡΗΣ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει

Ελάχιστα λεπτά αργότερα, ο ΑΡΗΣ εφάρμοσε το πλάνο του με πρέσινγκ στην αντίπαλη άμυνα και κατάφερε να κλέψει τη μπάλα. Σάκιτς και Γκάμα πίεσαν τον Κρικόβιακ και ο Μπερτόγλιο του έκλεψε τη μπάλα.

Ο Αργεντινός με κάθετη κίνηση, βρήκε διαγώνια τον Ματέο Γκαρσία που πάτησε στη περιοχή από τα δεξιά. Το τελείωμα του βρήκε πάνω στον Γκιγιέρμε και ο ΑΡΗΣ έχασε μια κλασική ευκαιρία για να ισοφαρίσει πριν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο.

Οι “Κιτρινόμαυροι” είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, οι Ρώσοι απείλησαν ξανά στο… 45′

Οι Ρώσοι υποχώρησαν μέτρα στο γήπεδο σχεδόν άμεσα μετά το γκολ και έμειναν σε δεύτερο ρόλο. Ο ΑΡΗΣ πίεσε ακόμα πιο ψηλά και μάλιστα πάτησε αρκετές φορές στη περιοχή, χωρίς να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί.

Πίεσε από μακριά, όπως ήταν η εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα στο 13′, που δοκίμασε να “κερδίσει” τον Γκιγιέρμε εκτελώντας στην αντίθετη πλευρά.

Από την ίδια απόσταση, απείλησε ο Μπερτόγλιο στο 21′ και ο Μπρούνο Γκάμα ξανά στο 41′.

Η πρώτη καλή τελική των Ρώσων μετά το γκολ στο 3′, ήρθε στο 45′, με τον Μίραντσιουκ να δοκιμάζει το πόδι του μέσα από την μεγάλη περιοχή του Ντένις.

Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες στην έναρξη του Β’ ημιχρόνου

Μάντζιος και Νίκολιτς διατήρησαν τις αρχικές τους ενδεκάδες στην σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου. Χωρίς να αλλάξει κάτι το επόμενο δεκάλεπτο, ο Έλληνας τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τους Χαβιέ Ματίγια και Ντάνιελ Μαντσίνι, αντί των Λούκας Σάσα και Δημήτρη Μάνου.

Το pressing απέδωσε καρπούς!

Η εντολή ήταν ξεκάθαρη από τον πάγκο και ο ΑΡΗΣ δεν σταμάτησε στιγμή να πρεσάρει τον αντίπαλο του. Σε μια τέτοια στιγμή ήρθε και το πρώτο γκολ των “Κιτρινόμαυρων”, στο 56′. Ο Ματέο Γκαρσία έμεινε πολύ ψηλά στο γήπεδο, ο Πάμπλο ένιωσε την πίεση του και έκανε κακό κοντινό γύρισμα στον Γκιγιέρμε.

Εκεί ανάμεσα βρέθηκε ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Βρήκε γκολ και στο transition!

Η ανατροπή έγινε 6 λεπτά αργότερα, με τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ να τρέχουν γρήγορα στην αντεπίθεση.

Ο Μαντσίνι έγινε κάτοχος της μπάλας μπροστά από το κέντρο, έκανε σπριντ στην ευθεία και έδωσε κάθετη πάσα στον Γκάμα.

Ο Πορτογάλος πέρασε ανάμεσα από δύο στόπερ και εκτέλεσε τον Γκιγιέρμε με όμορφο τελείωμα.

Ο Μαντσίνι δεν κατάφερε να “τελειώσει” το ματς στο 82′ και το 83′

Μετά την ανατροπή του σκορ, ο ΑΡΗΣ ήταν αυτός που είχε και πάλι τις ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 82′, ο Ντάνιελ Μαντσίνι έχασε την δεύτερη κλασική ευκαιρία του αγώνα, μετά από αυτή του Ματέο Γκαρσία στο 9′. Ο Αργεντινός βγήκε τετ-α-τετ με τον Γκιγιέρμε αλλά σούταρε ελάχιστα άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος βγήκε ξανά στη πλάτη της περιοχής αλλά αυτή τη φορά πολύ πλάγια, έψαξε τον Μπρούνο που ήταν σε καλή θέση μέσα στο “κουτί” αλλά η πάσα του Αργεντινού δεν έφτασε στον Βραζιλιάνο.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε έτσι, με τον ΑΡΗ να αφήνει χαμόγελα για την απόδοση του, στο τελευταίο βράδυ παραμονής του στην Αυστρία.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Ντένις, Γκάνεα (Τσαγκαλίδης 85′), Σούντγκρεν (Τζέγκο 78′), Μπεναλουάν (Δεληζήσης 72′), Σούντγκρεν, Σάσα (Ματίγια 55′), Σάκιτς, Γκάμα (Σαλιάρης 87′), Μπερτόγλιο (Μπρούνο 72′), Γκαρσία (Χαϊροβιτς 72′), Μάνος (Μαντσίνι 55′).

Λοκομοτίβ Μόσχας (Νίκολιτς): Γκιγιέρμε, Σιλιάνοφ, Ρίμπους (Ριτσίνσκι 81′), Πάμπλο, Μουρίγιο, Ζεμαλεντίνοφ (Κασίνοφ 66′), Μπαρίνοφ (Κουλίνοφ 66′), Κρικόβιακ, Μίραντσιουκ, Σμολόφ, Καμάνο

Προτεινόμενα Άρθρα