Ο ΑΡΗΣ, το νέο μεγάλο ταλέντο της Μπάρτσα και ο Πουτζ

από AllAboutARIS

Στο πρόσφατο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Νάπολι για το Champions League, βασικός με τους Καταλανούς ήταν ο 17χρονος στόπερ Πάου Κουμπαρσί. Ο οποίος αποτελεί πλέον θέμα συζήτησης γενικώς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όπως κι ένας άλλος πιτσιρικάς της Μπάρτσα, ο Λαμίν Γιαμάλ. Ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά τους είναι και ο προπονητής, ο οποίος τους εμπιστεύτηκε στα τμήματα υποδομής, την περίφημη Μασία, και τους έδωσε χρόνο, εμπιστευόμενος το ταλέντο τους. Το όνομά του; Άλμπερτ Πουτζ.

Πρόκειται για το μέλος του τεχνικού επιτελείο του ΑΡΗ, έχοντας έρθει στη Θεσσαλονίκη το περασμένο καλοκαίρι.

Από τον Πουτζ, εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό της Marca, ζητήθηκε να αναλύσει το νέο μεγάλο ταλέντο που ανέδειξε η Μπαρτσελόνα.

Ωριμότητα: “Το πρώτο πράγμα που ορίζει τον Πάου είναι το κεφάλι του. Έχει μια ωριμότητα… ακατάλληλη για ένα αγόρι στην ηλικία του, είναι αρκετά βήματα μπροστά, δεν είναι φυσιολογικό. Ήταν πάντα ένας από τους καλύτερους σέντερ μπακ στο ποδόσφαιρο της Μπάρτσα, αλλά μέχρι «Αν δεν τον δεις στην ελίτ, δεν ξέρεις πώς θα απαντήσει. Μας αφήνει όλους με το στόμα ανοιχτό».

Ικανότητες: “Έχει μεγάλη ικανότητα να ερμηνεύει καλά το παιχνίδι και να βγάζει την μπάλα καλά. Τις προάλλες αντιμετώπισε τον Όσιμεν και απλά διαβάζοντας το παιχνίδι σε όλες τις καταστάσεις τον ξεπέρασε”.

Ευκαιρίες : “Πρέπει να υπάρχει κάποιος στην πρώτη ομάδα που να πιστεύει ότι οι νέοι μπορούν πραγματικά να έχουν μια εναλλακτική. Την ημέρα που ο Τσάβι ρίσκαρε  βάζει τον Πάου, τον Λαμίν, τον Φερμίν… και όλοι απαντούν. Η “Μπάρτσα κάλεσε καλούς παίκτες από την ομάδα νέων να δώσουν εναλλακτικές. Τα παιδιά δείχνουν ότι μπορούν να τους εμπιστευτούν».

Εθνική Ισπανίας: “Ας είμαστε αισιόδοξοι, θα είναι διεθνής, αλλά θα δούμε πότε. Αυτό όταν φτάσει θα είναι επειδή τον πιστεύουν πραγματικά και όχι απλά να λένε ότι τον πήραμε όταν ήταν 17 ετών. τη στιγμή που το κερδίζει περισσότερο»

Προτεινόμενα Άρθρα