Ο αστυνομικός διευθυντής του Παρισιού ανέλαβε την ευθύνη για τα επεισόδια στον τελικό

από AllAboutARIS

Ο διευθυντής της αστυνομίας του Παρισίου πήρε πάνω του όλη την ευθύνη για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον τελικό του Champions League και ζήτησε συγγνώμη για τα δακρυγόνα που έριξαν οι αστυνομικοί στον κόσμο.

«Δεν αποφεύγω τις ευθύνες μου, κοιτάω όσο πιο καθαρά αυτά που έγιναν στο Σταντ ντε Φαρνς εκείνο το βράδυ. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Ήταν προφανώς μια αποτυχία. Αποτύχαμε γιατί φίλαθλοι δέχθηκαν σπρωξιές και επιθέσεις, γιατί δέχθηκε πλήγμα η εικόνα της χώρας.

Είναι δική μου 100% η ευθύνη, αλλά τουλάχιστον το ματς έγινε και δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς ή νεκρούς. Ζητάω ειλικρινή συγγνώμη από τους Άγγλους και τους Ισπανούς φιλάθλους για τη χρήση δακρυγόνων σε καλούς ανθρώπους και οικογένειες.

Τα χρησιμοποιήσαμε για να μειώσουν την πίεση του κόσμου στις θύρες και τα τουρνικέ. Τους είπαμε να κάνουν πιο πίσω και αυτό δεν συνέβη, οπότε τα δακρυγόνα είναι ο μόνος τρόπος».

Ακόμη πήρε πάνω του την ευθύνη και για τους ισχυρισμούς του Υπουργού Ζεράλ Νταρμανέν ότι 30.000 οπαδοί πήγαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

«Εγώ έδωσα αυτόν τον αριθμό στον υπουργό, γνωρίζω ότι έχει προκαλέσει συζητήσεις. Φυσικά δεν μέτρησα έναν-έναν τον κόσμο, αλλά έδωσα την εκτίμηση των αρχών, βασισμένος σε στοιχεία από τα ΜΜΜ και τις παρατηρήσεις της αστυνομίας γύρω από το γήπεδο.

Ο αριθμός των 30-40 χιλιάδες δεν ήταν επιστημονικά τεκμηριωμένος και δεν μιλάμε για κόσμο που απαραίτητα ήταν ακριβώς έξω από το γήπεδο, αλλά περιμετρικά του. Μπορεί να έκανα λάθος, αλλά αυτές τις πληροφορίες μάζεψα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X