Ο ατίθασος των key goals και των ασίστ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Άλβαρο Σαμόρα μπήκε στα highlights της φετινής σεζόν με το γκολ στη Λεωφόρο και τη νίκη που χάρισε στον ΑΡΗ. Μία από τις πιο μεγάλες νίκες της σεζόν και μία από τις πιο καθοριστικές για την εξέλιξη του πρωταθλήματος…

Ένα γκολ που δίνει στον 21χρονο σημαντικούς πόντους στα μάτια του Άκη Μάντζιου, πλησιάζοντας προς το φινάλε της πρώτης του σεζόν στην Ευρώπη.

Μία χρονιά που για τον ίδιο κύλησε πολύ πιο “γεμάτα” απ’ ότι θα περίμενε τόσο αυτός αλλά και ο ΑΡΗΣ. Ένα παίκτης που αποκτήθηκε ως μακροχρόνιο πρότζεκτ αλλά μπήκε από νωρίς στα βαθιά, όπως μαρτυρούν οι 37 (!) συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις.

Το νούμερο είναι μεγάλο και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στον ρόλο του 2ου επιθετικού τον οποίο επωμίστηκε… αναγκαστικά λόγω έλλειψης επιλογών πίσω από τον Λορέν Μορόν.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ δεν είναι φορ, δείχνει να… σεντερφορίζει με τις κινήσεις του και τον τρόπο που χειρίζεται το κορμί του μέσα στην περιοχή. Αποκορύφωμα φυσικά η Λεωφόρος, όχι μόνο με το γκολ αλλά και στη φάση του δοκαριού.

Λίγο πάντως οι πολλές του συμμετοχλες, λίγο και η ικανότητα, ο Σαμόρα μετράει φέτος 4 γκολ και 3 ασίστ. Τα πρώτα είναι αυτά που έχουν μία παραπάνω αξία, καθώς τα τρία είναι key goals για την ομάδα.

Το πρώτο ήρθε στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου, κάνοντας το 1-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Λίγο αργότερα ακολούθησε το 2-0 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, με το οποίο “σφράγισε” τη νίκη επί των Ηπειρωτών στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Και φυσικά τελευταίο δείγμα το νικητήριο γκολ στη Λεωφόρο.

Ολα αυτά δεν αναιρούν ότι πρόκειται για ένα παιδί που παραμένει πολλές φορές απείθαρχο και μακριά από το τακτικό… καλούπι που προσπαθεί να τον βάλει ο Μάντζιος. Δεν έχει σταθερότητα στην απόδοσή του, δεν μαρκάρει τόσο πολύ στην πλευρά. Έχει όμως τις αρετές του και εάν βελτιώσει τα παραπάνω, τότε θα κάνει αρκετά βήματα προόδου για να αποτελεί έναν σημαντικό παίκτη για τον ΑΡΗ και όχι απλά κομμάτι του ροτέισον που κατά καιρούς είναι χρήσιμο.

Προτεινόμενα Άρθρα