Ο Βέλεθ δεν είναι μία λύση ανάγκης στα χαφ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ πορεύεται το τελευταίο διάστημα με ελλείψεις στο κέντρο και ακόμα περισσότερο μετά τον τραυματισμό του Νέβεν Τζούρασεκ στα Γιάννενα.

Ο Άκης Μάντζιος παρουσίασε κάτι διαφορετικό στο Περιστέρι, όχι όμως άγνωστο αλλά ούτε και… αλχημεία. Η απόφασή του δηλαδή να προτιμήσει τον Φραν Βέλεθ έναντι του Μπίργκερ Βερστράτε για να αποτελέσει τον παρτενέρ του Βλάντιμιρ Νταρίντα.

Ο έμπειρος τεχνικός διέκρινε ένα πρόβλημα στο Αγρίνιο όσον αφορά το κέντρο. Οτι δηλαδή με την ταυτόχρονη παρουσία των Γκαρθία και Νταρίντα χρειάζεται κάτι πιο… αμυντικογενές από τον Βερστράτε, ο οποίος είναι “6άρι” αλλά περισσότερο… ντελικάτο.

Ο Ισπανός γνωρίζει αρκετά καλά τη θέση, προσφέροντας αμυντική σταθερότητα αλλά και την ικανότητα που διαθέτει με τη μπάλα στα πόδια, “κουμπώνοντας” πάνω στους δύο εσωτερικούς μέσους του Ατρομήτου (Κούεν, Έρλινγκμαρκ) και πάνω στα ανεβάσματα του Κούντε. Ο στόχος ήταν να περιοριστεί το παιχνίδι του Ατρομήτου από τον άξονα και σε μεγάλο βαθμό αυτό έγινε.

Μετά τα στόπερ, ο Βέλεθ προσφέρει τις τελευταίες δυο εβδομάδες πολύτιμες βοήθειες και στον χώρο του κέντρου όπου δεν φαίνεται να αποτελεί απλά λύση ανάγκη αλλά μία ενεργή επιλογή για τον προπονητή, αποτελώντας ίσως ότι πιιο κλασσικό διαθέτει ο Μάντζιος σε “6άρι” μαζί με τον Ζουλ αλλά και τον Ντουκουρέ.

Με την επιστροφή του Φαμπιάνο δημιουργείται μία απίστευτη πολυτέλεια στα στόπερ, δίνοντας στον Μάντζιο την ευχέρεια να αξιοποιήσει τον Βέλεθ περισσότερο στα χαφ και ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια ή στα ντέρμπι που έρχονται για την κανονική διάρκεια και φυσικά για τα πλέι οφ.

Προτεινόμενα Άρθρα