Ο Βέλεθ… της πρόκρισης και των απαντήσεων

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Φραν Βέλεθ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση τον περασμένο Ιανουάριο και έχει αφήσει πίσω του τον δύσκολο τραυματισμό του… και τους επικριτές του από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Άκης Μάντζιος έβαλε σταδιακά τον Ισπανό στην ομάδα, γνωρίζοντας ότι μπορεί να προσφέρει αρκετά και αυτό έκανε. Στην αρχή ήταν χρήσιμος εν μέσω μίας σειράς δύσκολων αγώνων και σταδιακά εξελίχθηκε σε έναν καθοριστικό ποδοσφαιριστή, αναλαμβάνοντας μάλιστα και έναν νέο ρόλο που βέβαια ο ίδιος γνωρίζει αρκετά καλά.

Ο χαφ Βέλεθ μοιάζει ώρες ώρες σαν το κομμάτι του “παζλ” που έλειπε από τον χώρο του κέντρου όπου δίνει σημαντικές βοήθειες ανασταλτικά, καλύπτοντας παράλληλα ικανοποιητικά το κενό του Φαμπιάνο στο κομμάτι της ανάπτυξης από την πίσω ζώνη.

Εκεί όμως που σίγουρα ξεχώρισε ο Βέλεθ ήταν στις δύο αναμετρήσεις με τον Παναιτωλικό όπου ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστικός όσον αφορά την πρόκριση της ομάδας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Στο πρώτο ματς “ξεκλείδωσε” την άμυνα των Αγρινιωτών και έδωσε λύση στο πρόβλημα που φαινόταν να έχει ο ΑΡΗΣ στο γκολ. Ένα γκολ που εν τέλει έκρινε και το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.

Στο δεύτερο ματς μπορεί να μην σκόραρε αλλά ήταν σχεδόν απροσπέλαστος στον χώρο του κέντρου και έδωσε σημαντικές βοήθειες μαζί με το γνωστό του πάθος, βουρκώνοντας και αυτός μετά το τέλος του αγώνα και δείχνοντας πόσο… νιώθει ΑΡΗ και πόσο θέλει να τελειώσει αυτό που άφησε στη μέση πριν τέσσερα χρόνια όταν αποχώρησε από το “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ένας ηγέτης εντός και εκτός γηπέδου, ο οποίος βγαίνει μπροστά στα δύσκολα και έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία στο φινάλε της σεζόν με τους “κιτρινόμαυρους”.

Προτεινόμενα Άρθρα