Το… αισιόδοξο ντεμπούτο του Βερστράτε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η χρησιμοποίηση του Μπίργκερ Βερστράτε στην Τούμπα ήταν σχεδόν δεδομένη στο μυαλό του Άκη Μάντζιου και “κλείδωσε” από τη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα με τον Βλάντιμιρ Νταρίντα.

Ο Βέλγος έπεσε στα βαθιά με μόλις τέσσερις προπονήσεις στα πόδια του, ωστόσο δεν φάνηκε τόσο το στοιχείο του… νέου. Το αντίθετο μάλιστα, έδειχνε να αισθάνεται αρκετά οικεία και να προσαρμόζεται γρήγορα σε πολύ διαφορετικές συνθήκες για τον ίδιο.

Ο 29χρονος χαφ ήταν από τους κορυφαίους του ΑΡΗ στο διάστημα που αγωνίστηκε και επιβεβαίωσε την εικόνα που υπήρχε για το αγωνιστικό του προφίλ. Ένα “6άρι” που κόβει αλλά ξέρει και μπάλα, όπως έδειξε με κάποιες μεταβιβάσεις του προς το τελευταίο τρίτο του γηπέδου, μαζί με 19/20 εύστοχες πάσες και έξι από αυτές στην περιοχή του ΠΑΟΚ.

Στις πρωταρχικές του ευθύνες έτρεξε αρκετά και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν τουλάχιστον 3-4 περιπτώσεις που χαμήλωσε στην περιοχή και “καθάρισε” παράλληλες του ΠΑΟΚ, κερδίζοντας και κάποιες μονομαχίες στον χώρο του κέντρου.

Δεν ήταν φυσικά το τέλειο παιχνίδι. Ο Βέλγος όμως έδειξε πολύ καλά δείγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφήνει από νωρίς υποσχέσεις για όσα θα δώσει στη συνέχεια και όσο προσαρμόζεται στα “θέλω” του προπονητή.

 

Προτεινόμενα Άρθρα