Ο Βινίσιους ανέβασε βίντεο με τις ρατσιστικές επιθέσεις: «Ευχές θανάτου, κρεμασμένες κούκλες…»

από AllAboutARIS

Ο Βραζιλιάνος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους Τζούνιορ δημοσίευσε ένα βίντεο στα social media.

Σ’ αυτά έχει καταγράψει τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε σε διάφορα γήπεδα όπως το Μεστάγια, το Μετροπολιτάνο, το Καμπ Νου, το Σον Μόις, το Χοσέ Ζορίγια.

«Κάθε μέρα μακριά από το σπίτι φέρνει μια δυσάρεστη έκπληξη. Κι αυτή τη σεζόν ήταν πολλές. Ευχές θανάτου, κρεμασμένες κούκλες, εγκληματικές κραυγές… Όλα καταγεγραμμένα», ανέφερε στο μήνυνά του ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο βίντεο υπάρχουν σκηνές από το Μεστάγια, όπου τον αποκαλούν «μαϊμού» όταν μπαίνει στο γήπεδο, όπως και το τι συνέβη σε μια από τις εισόδους του Μετροπολιτάνο πριν το ντέρμπι με την Ατλέτικο, με κραυγές «μαύρο κάθαρμα».

Στο Καμπ Νου, επίσης φώναζαν «Βινίσιους πέθανε» και «πήγαινε να πάρεις μπανάνες». Είδε επίσης στη Μαδρίτη μία κούκλα με τη φανέλα του βαμμένη μαύρη να κρέμεται από μια γέφυρα στη Μαδρίτη. «Μέχρι πότε;», αναρωτληθηκε ο Βινίσιους και πρόσθεσε:

«Ο ρατσισμός είναι έγκλημα. Τι λείπει για να ποινικοποιηθούν αυτοί οι άνθρωποι; Και να τιμωρηθούν οι σύλλογοι αθλητικά; Γιατί οι χορηγοί δεν χρεώνουν τη La Liga ; Δεν μπαίνουν στον κόπο οι τηλεοπτικοί σταθμοί να μεταδίδουν αυτή τη βαρβαρότητα κάθε Σαββατοκύριακο; Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και τα δελτία τύπου δεν είναι πλέον χρήσιμα. Δικαιολογούν εγκληματικές πράξεις. Δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι απάνθρωπο».

Να θυμίσουμε ότι μετά το ματς της Ρεάλ με τη Βαλένθια, ο τεχνικός της «Βασίλισσας» Κάρλο Αντσελότι αναφέρθηκε στο πρόβλημα ρατσισμού στη La Liga. Η Ρεάλ, παράλληλα, έσπευσε με ανακοίνωσή της να αναφέρει πως τέτοιες πράξεις συνιστούν έγκλημα μίσους, τονίζοντας παράλληλα πως σκοπεύει να απευθυνθεί στον Γενικό Εισαγγελέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ρεάλ: «Η Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει την πιο έντονη αποστροφή της και καταδικάζει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα χθες εναντίον του παίκτη μας Βινίσιους.

Αυτά τα γεγονότα συνιστούν ευθεία επίθεση στο μοντέλο συνύπαρξης του κοινωνικού και δημοκρατικού μας κράτους δικαίου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θεωρεί ότι τέτοιες επιθέσεις συνιστούν επίσης έγκλημα μίσους, για το λόγο αυτό έχει υποβάλει την αντίστοιχη καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα και συγκεκριμένα στην Εισαγγελία κατά των εγκλημάτων μίσους και των διακρίσεων, προκειμένου να διερευνηθούν τα γεγονότα και να αποσαφηνιστούν οι ευθύνες.

Το άρθρο 124 του ισπανικού Συντάγματος ορίζει τις λειτουργίες της Εισαγγελίας για την προώθηση της δράσης της δικαιοσύνης για την υπεράσπιση της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών και του δημόσιου συμφέροντος.

Για το λόγο αυτό, και δεδομένης της σοβαρότητας των γεγονότων που συνέβησαν, η Ρεάλ Μαδρίτης απευθύνθηκε στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, με την επιφύλαξη της εμφάνισής της ως ιδιωτικής δίωξης στη διαδικασία που κινείται».

Πηγή: sportal.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X