Ο Γκαρθία, οι… ντερμπάτες εξετάσεις και ο τελικός

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οσο πλησιάζει ο τελικός, τόσο “φουντώνει” στο μυαλό του Μάντζιου αλλά και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας η κουβέντα για την ενδεκάδα του Βόλου.

Ο προπονητής του ΑΡΗ έχει έναν “μπούσουλα” για τις επιλογές του θα κάνει, αξιοποιώντας τη διαδικασία των πλέι οφ όχι μόνο για να φορμάρει την ομάδα αλλά και για να δοκιμάσει κάποια πράγματα. Και φυσικά κάποια πρόσωπα.

Ο Μάνου Γκαρθία είναι σίγουρα ένα από αυτά, έχοντας την ευκαιρία στα πλέι οφ να δοκιμάσει τον εαυτό του σε μία διαδικασία αγώνων που δεν γεύτηκε όσο θα ήθελε μετά την επάνοδό του στην αγωνιστική δράση. Δηλαδή στα ντέρμπι.

Σημείά αναφοράς για τον Ισπανό είναι φυσικά αυτά των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα εκείνο του “Βικελίδης” ήταν το πρώτο ντέρμπι στο οποίο ξεκίνησε φέτος βασικός και δεν απογοήτευσε τον Άκη Μάντζιο. Το αντίθετο μάλιστα.

Τρια σουτ, μία ευκαιρία που δημιούργησε, δύο πάσες στο τελευταίο τρίτο -εκεί υστέρησε- και πέντε κλεψίματα ήταν τα καλύτερά νούμερα μίας καλής εμφάνισης για 72 λεπτά.

Αφού ακολούθησε ακόμη μία εμφάνιση ως βασικός με την ΑΕΚ στο “Βικελίδης”, ο 25χρονος άσσος ξεκίνησε πάλι στη Λεωφόρο και με την ασίστ στο Σαμόρα έβαλε τη “σφραγίδα” του στη νίκη του ΑΡΗ. Παράλληλα πέρασε έξι μπάλες στο τελικό τρίτο ενώ ήταν πολύ βελτιωμένος αμυντικά με οκτώ κλεψίματα.

Ο Μάντζιος δεν τον ξεκίνησε τυχαία στα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό αφού ήθελε να δει τον τρόπο που θα ανταποκριθεί.

Ο Γκαρθία τείνει να γίνει απαραίτητος

Οι αριθμοί είναι σημαντικοί αλλά δεν αποτυπώνουν κάτι άλλο… Οτί όσο κυλάει ο καιρός και ο Γκαρθία βρίσκει τα πατήματά του, ξεδιπλώνοντας την ποιότητά του όπως στη Λεωφόρο, τόσο γίνεται πιο απαραίτητος στον ΑΡΗ. Ειδικά στο κομμάτι της κυκλοφορίας με τις εξτρά κινήσεις του στα μεσοδιαστήματα ή τις πάσες του, όπως  και δημιουργικά με ασίστ σαν αυτή στον Σαμόρα.

Στα πλέι οφ ο Ιβηρας μεσοεπιθετικός έδωσε κάτι σαν… εξετάσεις, τις οποίες περνάει πριν καν έρθουν τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια κόντρα σε Λαμία. Και σίγουρα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την ενδεκάδα του τελικό, έχοντας έτσι κι αλλιώς κομβικό ρόλο στα πλάνα του Μάντζιου για το ματς του Βόλου.

Προτεινόμενα Άρθρα