Ο Γκαρθία… κράτησε τον άξονα και την επίθεση (pic)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με το τέλος του αγώνα στο Περιστέρι δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή για κάποιον να αναδείξει το σημείο αναφοράς του ΑΡΗ κόντρα στον Ατρόμητο και αυτό δεν ήταν άλλο από τον Μάνου Γκαρθία.

Αρχικά ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ξεκίνησε τη χρονιά που κάνει που δεν συνηθίζει… Και αυτό ήταν να ¨βγάλει” ένα ολόκληρο 90λεπτο, έχοντας βάλει τις βάσεις για αυτό κατά την περίοδο της προετοιμασίας.

Ο 26χρονος άσσος ήταν μαζί με τον Μάγιο και τους Βέλεθ οι διακριθέντες του ΑΡΗ και ο καθένας στο κομμάτι του, με τον ίδιο να επωμίζεται το δημιουργικό.

Το heatmap του Γκαρθία – Πηγή: sofascore.com

Στις 60 επαφές του με τη μπάλα ο Γκαρθία είχε δύο ευκαιρίες που δημιούργησε, ένα σουτ, 88% στις πάσες και τέσσερις επαφές με τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ενώ έχασε μόλις μία φορά την κατοχή της μπάλας. Αυτό που δεν δείχνουν οι αριθμοί όμως είναι η συμβολή του στη ανάπτυξη της ομάδας και οι κάθετες κινήσεις κυρίως με τη μπάλα που ανέβαζαν την ταχύτητα της επίθεσης, η οποία ήταν συνήθως 1,5 κλικ κάτω όταν ο Ισπανός δεν είχε τη μπάλα στα πόδια του.

Ο Γκαρθία δεν χρειάστηκε να χαμηλώνει πολλές φορές πίσω από το κέντρο και κινήθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα στο γήπεδο, έχοντας έτσι περισσότερα τρεξίματα ενώ ήταν πιο απελευθερωμένος μεσοεπιθετικά. Σε πολλές περιπτώσεις όμως δεν είχε την υποστήριξη των συμπαικτών του.

Είναι δεδομένο ότι μπορεί να βάλει περισσότερη ουσία στο παιχνίδι του, όμως για πρώτο ματς και μετά την περσινή του περιπέτεια το πρόσημο είναι αρκετά θετικό για τον πρώην άσσο της Χιχόν. Εάν ο Μόντσου πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες και παράλληλα μπει σστην εξίσωση ένας άλλος χαφ όπως ο Νταρίντα ή ο Σιφουέντες αντί του Μοντόγια, αυτό θα βοηθήσει πολύ και τον Γκαρθία.

Προτεινόμενα Άρθρα