Ο διάσημος παππούς, η Μπαρτσελόνα και ο Χουλιάν Κουέστα

από AllAboutARIS

Εκτός απροόπτου, αύριο αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο Βαλεντίνο Φατόρε, για τις τελευταίες λεπτομέρειες των συζητήσεών του με τον ΑΡΗ και φυσικά τις υπογραφές των συμβολαίων. Ο 21χρονος Ισπανοαργεντινός δεξιός μπακ, τέλη του μήνα μένει ελεύθερος από τη Σεβίλλη και οι Κιτρινόμαυροι έχουν συμφωνήσει προφορικά μαζί του.

Ο Βαλεντίνο Φάτορε Σκότα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι ο εγγονός ενός θρύλου του Σεβίλλης, του Έκτορ Οράσιο Σκότα, ο οποίος έπαιξε εκεί από το 1976 ως το 1980 έχοντας 101 συμμετοχές και 53 γκολ. Ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στην ιστορία της.

Στα χνάρια του λοιπόν βάδισε και ο Βαλεντίνο, έστω κι αν η θέση του ήταν στην άμυνα. Κέρδισε τη θέση του στη Σεβίλλη, παίζοντας κυρίως στις μικρές ομάδες της, περιμένοντας την ευκαιρία του. Η οποία του δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, όταν μπήκε για λίγα λεπτά σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Πάντως η λειτουργία των τμημάτων υποδομής της Σεβίλλης τον βοήθησαν να χριστεί διεθνείς με την U19 της Ισπανίας κι όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό.

Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 21 ετών, ο Φατόρε έχει μερικές αξιοσημείωτες επιδόσεις. Έχει παίξει 77 παιχνίδια με τη Σεβίγια Ατλέτικο, παίζοντας στις χαμηλότερες κατηγορίες. Σε αυτά έχει σημειώσει εννέα γκολ και έχει δώσει τρεις ασίστ. Στη τελευταία σεζόν δε, ήταν από τους πιο καθοριστικούς παίκτες της ομάδας του, παίζοντας 33 παιχνίδια, σκοράροντας πέντε γκολ και δίνοντας δύο ασίστ. Άλλωστε μόνο τυχαία δεν ήταν η απόφαση να τον κάνουν αρχηγό.

Ωστόσο όλα τα παραπάνω δεν… έφτασαν ώστε να του προσφερθεί νέο συμβόλαιο και μία ακόμη ευκαιρία στην πρώτη ομάδα. Έτσι ο Φατόρε, έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει κι έναν ακόμη πρώην παίκτη της Σεβίλλης, τον Χουλιάν Κουέστα. Ο οποίος προφανώς θα τον… αναλάβει το πρώτο διάστημα.

Προτεινόμενα Άρθρα