Ο… εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των ιδιοκτητών της Τσέλσι

από AllAboutARIS

Μία ακόμα εξέλιξη έρχεται να ταράξει τα νερά για την Τσέλσι, η οποία αδυνατεί να βρει την αγωνιστική και διοικητική σταθερότητα που την χαρακτήριζε τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτή τη φορά, οι Λονδρέζοι βρίσκονται σε μία αρκετά ιδιαίτερη συνθήκη, αφού οι σχέσεις μεταξύ των ιδιοκτητών της ομάδας έχουν ψυχρανθεί σε τέτοιο σημείο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δύο αντίπαλα στρατόπεδα.

Από τη μία πλευρά, βρίσκεται η Clearlake Capital, η οποία διατηρεί σημαντικό μερίδιο από τις μετοχές του συλλόγου. Στην αντίπερα όχθη είναι ο Τοντ Μπόελι με τους συνεργάτες του, οι οποίοι θεωρούν πως οι περιστάσεις απαιτούν μία άμεση και δραστική λύση προκειμένου να αποφευχθεί ένας καταστροφικός μακροχρόνιος εμφύλιος στη διοίκηση.Ο Αμερικανός επενδυτής θεωρεί πως υπάρχει τρόπος να εξαλείψει αυτή την δυσμενή κατάσταση των “μπλε” μέσω μίας πλήρης εξαγοράς του συλλόγου ούτως ώστε να απομακρυνθεί πάραυτα η Clearlake από τα διοικητικά δρώμενα.

Η τελευταία επιμένει πως δεν προτίθεται να παραχωρήσει ούτε μία μετοχή, ωστόσο ο Μπόελι ισχυρίζεται πως μπορεί πράγματι να συγκεντρώσει παραπάνω από 2,5 εκατομμύρια για να καταθέσει πρόταση, η οποία μάλιστα θα θα ξεπερνά το ύψος της επένδυσης των συνιδιοκτητών στην Τσέλσι έως σήμερα.

Αυτή η πρωτοβουλία που θέλει να πάρει ο Αμερικανός φαίνεται να έχει την υποστήριξη και άλλων επενδυτών εντός της αγγλικής ομάδας. Εφόσον η εξαγορά επιτευχθεί, η διοίκηση θα είναι πλέον ελεύθερη να κινείται κατά το δοκούν με στόχο να επιστρέψουν οι Λονδρέζοι στις επιτυχίες σε Premier League και το Champions League.

Προτεινόμενα Άρθρα