Ο Ζουλ δίνει στον Μάντζιο αυτό που έψαχνε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Ζαν Ζουλ επανήλθε στην αγωνιστική δράση με με δύο ευκαιρίες-προκλήσεις για τον ίδιο, σε μία περίοδο που ο Άκης Μάντζιος τον είχε ανάγκη. Και ο Καμερουνέζος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Μπορεί ο ΑΡΗΣ να γνώρισε την ήττα στην OPAP Arena αλλά υπάρχουν θετικά που κρατάει και σίγουρα ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται ο 25χρονος χαφ.

Η εμφάνισή του και η δουλειά που έκανε στον χώρο του κέντρου ανασταλτικά δεν πέρασαν απαρατήρητα, προσφέροντας στον προπονητή το “6άρι” που χρειαζόταν για να πλαισιώσει τον Μπίργκερ Βερστράτε ή για να καλύψει το κενό του όπως συνέβη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κυρίως αυτό που ενδιαφέρει τον Μάντζιο είναι το πρώτο. Να συγκροτήσει δηλαδή ένα κέντρο με δύο αμυντικούς χαφ που θα του κάνουν τη… βρώμικη δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι. Κάτι που έγινε με μεγάλη επιτυχία στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα με την εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ ο Ζουλ απέδειξε ότι εκείνη με τους “πράσινους” μόνο “πυροτέχνημα” δεν ήταν, δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει τόσο τον τραυματισμό του όσο και δύσκολο διάστημα των 2,5 μηνών που ήταν εκτός παρά τα 72 λεπτά που πρόλαβε να αγωνιστεί ως αλλαγή.

Μένει να φανεί εάν οι επιδόσεις του θα διαφοροποιήσουν και τις μεταγραφικές σκέψεις του ΑΡΗ για τα χαφ, κάτι που θα εξαρτηθεί και από τις υπόλοιπες εμφανίσεις του ως το φινάλε του 2023.

Προτεινόμενα Άρθρα