Ο Ιτούρμπε… ξεκλειδώνει το μυαλό του

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τέσσερις μήνες και κάτι παραπάνω πέρασαν από τη μέρα που ο Χουάν Ιτούρμπε πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη.

Από την πρώτη στιγμή, ο Παραγουανός αποτέλεσε ένα μεγάλο στοίχημα για τον οργανισμό του ΑΡΗ. Άρα ένα μεγάλο στοίχημα και για τον Άκη Μάντζιο.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίρνει αυτό που θέλει. Σούντγκρεν και Γκάνεα είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ισως ο μοναδικός που απέμεινε για να… κερδίσει, είναι ο Ιτούρμπε. η προσπάθεια είναι συνεχής, όμως από ένα σημείο και μετά έγινε υπόθεση που αφορά κυρίως τον 28χρονο άσσο.

Ο Παραγουανός έφτασε στο σημείο που πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο από τον ίδιο τον Μάντζιο. Έχει το “πακέτο”, αλλά το ζητούμενο είναι να “ξεκλειδώσει” το μυαλό του.

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι αυτό έγινε με την γκολάρα κόντρα στον ΟΦΗ για το Κύπελλο. Εκείνο το τέρμα ίσως εξελιχθεί σε μισή πρόκριση για την ομάδα. Κοιτώντας όμως την παρουσία του έως τότε, περισσότερο ήταν έκρηξη ποιότητας.

Χθες ο Ιτούρμπε ήρθε ξανά από τον πάγκο, με μία εμφάνιση που δεν είχε “υπροτεχνήματα” αλλά αποτέλεσε ίσως την πιο “γεμάτη” του με τη φανέλα του ΑΡΗ.

Δεν έδειχνε να “ψάχνεται”, δεν λειτουργούσε ως μονάδα αλλά ως κομμάτι της ομάδας περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Και το αποκορύφωμα ήταν η φάση στην οποία κερδίζει το πέναλτι.

Ηταν μία κίνηση την οποία στον ΑΡΗ περίμεναν για τέσσερις μήνες. Την πρωτοβουλία του Ιτούρμπε, “ποτισμένη” μέσα στα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

Δεν σκόραρε, αλλά έδωσε στην ομάδα αυτή την παραπάνω ενέργεια που έχει ανάγκη όταν τίποτε άλλο δεν “βγαίνει”.

Λίγο πριν τη διακοπή των εορτών, ο Ιτούρμπε μοιάζει να “ξκλειδώνει” το μυαλό του και να κάνει βήματα προς την κατεύθυνση που θέλει ο Μάντζιος. Οταν αυτή η εικόνα συνδυάζεται με τη συνολική του παρουσία στις προπονήσεις, δεν αποκλείεται να του ανοίξουν ξανά την πόρτα της αρχικής ενδεκάδας. Κάτι που είναι πολύ πιθανό στα επόμενα δύο παιχνίδια, με Ιωνικό για το πρωτάθλημα ή αλλιώς κόντρα στον ΟΦΗ για το Κύπελλο…

Προτεινόμενα Άρθρα