Ο καθένας πήρε αυτό που του άξιζε…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Δεν είναι μπάσκετ. Θα υπάρξουν όμως και εκείνες οι στιγμές που ο καθένας θα πάρει αυτό που του αξίζει.

Ακριβώς έτσι έγινε και στο “Κλεάνθης Βικελίδης” το βράδυ της Κυριακής. Από τη μία ο ΑΡΗΣ επιβεβαίωσε όλα τα υπέρ που είχε πριν τη σέντρα. Και από την άλλη ένας Ολυμπιακός που παρέμεινε προβληματικός και δεν ήταν ποδοσφαιρική αδικία να φύγει με τους τρεις βαθμούς.

Για 90 λεπτά ο Ολυμπιακός δεν έκανε κάτι ώστε να δικαιολογήσει μία πιθανή νίκη. Σίγουρα το γκολ που πέτυχε είναι η επιτομή του ποδοσφαίρου, όμως ξεκίνησε από φάουλ στον Γκαρθία άρα χάνει και την αξία του. Και εδώ είναι η νίκη του ΑΡΗ ακόμα και κόντρα στη διαιτησία ενός τόσο μεγάλου ντέρμπι, με τον Μπόγκναρ να ελέγχεται σε αρκετές περιπτώσεις και να παίζει… στα σημεία Ολυμπιακό.

Και επειδή λέμε ότι όλοι παίρνουν αυτό που τους αξίζει, οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα και στον ΑΡΗ που κατέστρεψε ότι πήγε να κάνει επιθετικά η ομάδα του Κορμπεράν.

Με το… ξαφνικό δίδυμο των Νταμπό-Ντιόπ στα χαφ και με γενικότερη καλή ανασταλτική λειτουργία, οι “κιτρινόμαυροι” μπλόκαραν ό,τι πήγε να κάνει ο Ολυμπιακός επιθετικά, έστω και αν κάποιες φορές έφτασε τη μπάλα μέχρι το επιθετικό του τρίτο.

Το πρόβλημα χθες για τον ΑΡΗ δεν ήταν να περιορίσει τον αντίπαλο αλλά να τον πληγώσει. Και χρειάστηκε πολύ υπομονή, μαζί με κάποιες αλλαγές προσώπων και προσέγγισης για να το πετύχει.

Ο,τι καλό πήγε να γίνει στο πρώτο μέρος ήταν κυρίως από τα πόδια του Γκαρθία. Από τους κορυφαίους του ΑΡΗ, δείχνοντας πιο απελευθερωμένος παιχνίδι με παιχνίδι. Ακόμα και αυτός όμως δυσκολεύτηκε μετά το 0-1 και τη διπλή ζώνη άμυνας του Ολυμπιακός, που ήταν καλά στημένος και με κοντά τις γραμμές του.

Ο Μάνου έμοιαζε μόνος μπροστά, διότι τα εξτρέμ δεν βοηθούσαν και παράλληλα τα στόπερ του Ολυμπιακού δεν αισθάνθηκαν τον Γκρέι.

Η είσοδος των Πάλμα και Καμάτσο ανέβασε τουλάχιστον ένα κλικ την ένταση του ΑΡΗ επιθετικά. Οταν αυτό συνδυάστηκε με την αλλαγή προσέγγισης, να δώσει δηλαδή λίγο παραπάνω τη μπάλα στον Ολυμπιακό και να τον πιέσει, τότε ήρθε και εκείνο το εκρηκτικό τετράλεπτο που έφερε τα δύο γκολ της νίκης. Το 1-1 αποσυντόνισε τον Ολυμπιακό που βολεύτηκε παραπάνω απ’ ‘οσο έπρεπε με τη διαχείριση του 0-1. Η ορμή του ΑΡΗ και το κλίμα που άλλαξε στο γήπεδο, έφεραν γρήγορα και το δεύτερο γκολ πριν η ομάδα του Κορμπεράν βρει ξανά τα πατήματά της.

Με τη χθεσινή νίκη ο ΑΡΗΣ έκλεισε πάλι τα τοξικά στόματα και πληκτρολόγια, για δεύτερη φορά σε έξι μήνες. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι πήρε ένα αποτέλεσμα που εκτοξεύει την αυτοπεποίθησή του και ενισχύει το winning mentality της ομάδας. Έχουμε δει τρεις ανατροπάρες τους τελευταίους μήνες, από έναν ΑΡΗ που παρακαλούσαμε κάποτε να μη μείνει πίσω στο σκορ γιατί δεν γύριζε παιχνίδια ούτε με αίτηση.

Ο ΑΡΗΣ πάει ως 3ος στη διακοπή και με απόσταση 5 βαθμών από την κορυφή. Μία κατάσταση που του εξασφαλίζει ηρεμία και καλή ψυχολογία. Δύο στοιχεία τα οποία έχει ανάγκη ο Πάρντιου ώστε να δουλέψει λίγο παραπάνω τις επόμενες μέρες και να αλλάξει την επίδρασή του στην ομάδα. Χθες ήταν παρεμβατικός όσο χρειάστηκε, σε ένα σύνολο που είχε βρει τον μπούσουλά του επί Τερζή, στον οποίο αξίζουν επίσης συγχαρητήρια για το χθεσινό, για το οποίο έχασε μέχρι και τον γάμο του γιου του.

 

Προτεινόμενα Άρθρα