Ο Καμαρά και το… κουτί

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά αποτελεί στοίχημα από την πρώτη στιγμή που ο Θεόδωρος Καρυπίδης… πάτησε το κουμπί και έδωσε την έγκριση για να αποτελέσει την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ΑΡΗ.

Οι “κιτρινόμαυροι” έφεραν στη Θεσσαλονίκη έναν ικανό επιθετικό αλλά όχι το κλασσικό9άρι“, προσπαθώντας να βάλουν τον 26χρονο σε αυτό το καλούπι και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του.

Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν γίνεται… Και δεν έχει να κάνει μόνο με την επιμονή του παίκτη να κινείται περισσότερο έξω από την περιοχή αλλά και με την αδυναμία του ΑΡΗ να τον αξιοποιήσει στον χώρο. Και τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο είναι ίσως τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ο Καμαρά παραμένει με μόλις ένα γκολ σε έξι τελικές, τρεις εκ των οποίων είναι μέσα από την περιοχή -η μία το γκολ του- και άλλες τρεις έξω από την περιοχή.

Κόντρα στη Λαμία ο Μαυριτανός είχε μονάχα μία τελική, ένα σουτ από πολύ μακρινή απόσταση.

Γίνεται κατανοητό λοιπόν ότι για να πάρει ο ΑΡΗΣ πράγματα από τον Καμαρά, θα πρέπει να συμβάλλουν και οι δύο πλευρές

Με δεδομένο ότι ο Παναιτωλικός παίζει ανοικτά και δίνει χώρους, ίσως το μεθαυριανό ματς να είναι μία ευκαιρία ώστε ο 26χρονος άσσος να φανεί παραπάνω και υπό προϋποθέσεις να κάνει τη διαφορά.

 

Προτεινόμενα Άρθρα