Ο Κλοπ, «ο ελέφαντας στο δωμάτιο» και ο «τελευταίος επιζών»

από AllAboutARIS

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, αστειευόμενος αναρωτήθηκε γιατί έχει ακόμα δουλειά, καθώς οι σύλλογοι στην Premier League απολύουν τους προπονητές τους, ενώ η σεζόν μπαίνει στην τελική ευθεία της.

Η Τσέλσι απέλυσε τον Γκρέιαμ Πότερ την Κυριακή (2/4)μ με τον σύλλογο να βρίσκεται στην 11η θέση του πρωταθλήματος, λίγες ώρες αφότου η Λέστερ που απειλείται με υποβιβασμό χώρισε τους δρόμους της με τον Μπρένταν Ρότζερς. Εν τω μεταξύ, η Τότεναμ έδιωξε επίσης τον Αντόνιο Κόντε στα τέλη του περασμένου μήνα.

Ο Κλοπ βρίσκεται στη Λίβερπουλ από το 2015 αλλά, παρά το γεγονός ότι την οδήγησε στους τίτλους της Premier League και του Champions League, βρίσκεται υπό πίεση, με την ομάδα του «Άνφιλντ» να είναι στην όγδοη θέση της βαθμολογίας, οκτώ βαθμούς μακριά από την πρώτη τετράδα μετά την ήττα με 4-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

«Τι μπορώ να πω για τις απολύσεις; Ο ελέφαντας στο δωμάτιο (σ.σ: έκφραση για να περιγράψει μια συνθήκη στην οποία οι άνθρωποι αποφεύγουν να συζητήσουν ένα υπαρκτό πρόβλημα, το οποίο επηρεάζει τις ζωές τους) είναι πιθανώς το γιατί κάθομαι ακόμα εδώ σε αυτόν τον τρελό κόσμο; Ο τελευταίος επιζών», είπε ο Κλοπ στους δημοσιογράφους ενόψει του αυριανού (4/4) εξ αναβολής αγώνα με την Τσέλσι.

«Έτσι νομίζω ότι και οι δύο σύλλογοι δεν είναι εκεί που περιμένουν να είναι. Τους σέβομαι πολύ, τον Πότερ και τον Ρότζερς. Είναι πολύ καλοί άνθρωποι και φανταστικοί προπονητές και οι δύο. Αλλά τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά. Όλοι δεχόμαστε αυτό το κομμάτι της δουλειάς, αλλά μέχρι εκεί. Ο Κόντε ήταν την περασμένη εβδομάδα, ο Νάγκελσμαν, και τώρα αυτοί οι δύο. Η σεζόν είναι σε καθοριστικό σημείο, οι άνθρωποι φοβούνται μήπως δεν πετύχουν τους στόχους τους», πρόσθεσε

Η Premier League έχει ένα ρεκόρ απολύσεων 12 προπονητών αυτή τη σεζόν, κάτι που ο Κλοπ περιέγραψε ως «απαίσιο αριθμό»: «Έτσι είναι. Κάποιοι σύλλογοι υποχωρούν, σίγουρα και εμείς. Υπάρχουν προσδοκίες εκεί έξω, σωστά, και αν δεν τις φτάσεις, τότε πρέπει να αποδεχτείς τις αποφάσεις», πρόσθεσε.

Για το μέλλον του, ο Γερμανός προπονητής είπε ότι η Λίβερπουλ έχει «έξυπνους ιδιοκτήτες», αλλά δεν του άρεσε το γεγονός ότι είναι ακόμα στη δουλειά λόγω της προηγούμενης επιτυχίας του με τον σύλλογο: «Είμαι εδώ για να δώσω κάτι, δεν είμαι εδώ για να εμπνέω ή για να γίνω τοιχογραφία σε τοίχους σπιτιών. Ξέρω επίσης ότι είμαι ακόμα εδώ λόγω αυτού που συνέβη τα τελευταία χρόνια, δεν μου αρέσει το γεγονός ότι πρέπει να βασιστώ σε αυτό. Αλλά πρέπει να το λύσουμε, δεν μπορούμε απλώς να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως έχουμε παίξει κατά καιρούς. Όμως είμαι πραγματικά απογοητευμένος για εμάς, αλλά συμβαίνει και πρέπει να βρούμε μία διέξοδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα Άρθρα