Ο Λούκας Ρουπ και ο πρώην μοναχός Σαολίν!

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ βρήκε στο πρόσωπο του Λούκας Ρουπ τον αντικαταστάτη του Μανού Γκαρθία, με τον Γερμανό μέσο να αναμένεται άμεσα στη Θεσσαλονίκη. Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής θα… τσεκαριστεί από τους ανθρώπους των Κιτρινόμαυρων και αναλόγως θα αποφασιστεί η χρονική περίοδος της ενσωμάτωσης στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Πάντως ο ίδιος το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στο σπίτι του στο Βάινχαϊμ, κοντά στη γενέτειρά του, την Χαϊδελβέργη, κάνοντας προπονήσεις στο γήπεδο της τοπικής ομάδας, με τη βοήθεια του προσωπικού προπονητή του. Ο οποίος είναι μία… ιστορία από μόνος του. Ονομάζεται Φλόριαν Μορ, από μικρός μετακόμισε στην Κίνα, όπου υπήρξε μοναχός Σαολίν σε μοναστήρι και σπούδασε αθλητική αγωγή στο Πεκίνο.

Για τον Μορ μίλησε σε συνέντευξή του στο Kicker ο Ρουπ και είπε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα:

«Είναι ένα απίστευτα ενδιαφέρον και συναρπαστικό άτομο και προπονητής που ακολουθεί εξαιρετικές μεθόδους και προσεγγίσεις. Γνώρισα και εκτίμησα τον Φλόριαν Μορ το 2018 όταν έσκισα τον χιαστό μου. Από τότε δουλεύουμε μαζί. Αρχικά μεγάλωσε στη Χαϊδελβέργη και μετανάστευσε στην Κίνα όταν ήταν 18 ετών, όπου έζησε σε ένα μοναστήρι Σαολίν. Αργότερα σπούδασε αθλήματα στο Πεκίνο».

Και πρόσθεσε:

«Ο Φλόριαν διδάσκει επίσης Κουνγκ Φου και Τσι Κουνγκ (πολεμικές τέχνες) αλλά το ένα δεν έχει καμία σχέση με το άλλο. Όλα είναι προσαρμοσμένα στο ποδόσφαιρο, ατομικά και ειδικά για μένα. Ακόμα κι αν η κινεζική επιρροή είναι αναμφισβήτητη. Έχει μια διαφορετική, ολιστική άποψη για το σώμα και τις επιδόσεις. Μεγάλη σημασία αποδίδεται στη διασφάλιση ότι όλοι οι μύες είναι σε αρμονία και συνεργάζονται ανάλογα. Και η κινεζική ιατρική παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Ωστόσο, μπορώ να καταλάβω ότι υπάρχουν κάποιοι σκεπτικιστές».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Στην αρχή, οι προπονητές και οι φυσιοθεραπευτές στο Νόριτς ήταν επικριτικοί και μάλιστα έκαναν αστεία σχόλια επειδή υπήρχαν παράξενες ή αστείες ασκήσεις. Με την πάροδο του χρόνου, ενσωμάτωσαν μέρος αυτού στο πρόγραμμά τους γιατί αποδείχτηκε αρκετά χρήσιμο. Ξέρω επίσης μερικούς παίκτες της Bundesliga που τώρα προπονούνται με τον Φλόριαν».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X