Ο Μάντζιος κέρδισε ακόμα δύο παίκτες για τα ντέρμπι

από Νίκος Παπαδόπουλος

To παιχνίδι της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό ήταν από τα καλύτυερα του ΑΡΗ φέτος, με το ποδόσφαιρο που επιζητεί ο Άκης Μάντζιος αλλά και… λίγο κόντρα στη διαχείρισή του στα ντέρμπι

Αυτό έχει να κάνει κυρίως με την παρουσία δύο προσώπων που δεν βρίσκονται συνήθως στα βασικά του πλάνα όταν αυτά αφορούν τα μεγάλα παιχνίδια της χρονιάς. Μία προσέγγιση που έχει λογική και επιχειρήματα, όμως ο Μάντζιος γνώρισε ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να τους τεστάρει και να δώσει την ευκαιρία.

Μιλάμε βέβαια για δύο διαφορετικές περιπτώσεις… Ο Γκαρθία από την μία προσπαθεί να προσαρμοστεί στης απαιτήσεις αυτού του χρονικού σημείου έπειτα από απουσία ενός χρόνου και δίχως να έχει κάνει προετοιμασία το καλοκαίρι. Χρειάζεται ακόμα χρόνο αλλά επί τρεις μήνες κάνει μόνο βήματα μπροστά, για αυτό και ο Μάντζιος τον έριξε για πρώτη φορά βασικό σε ντέρμπι. Μία απόφαση για την οποία δικαιώθηκε βάσει της απόδοσης του Ισπανού και βλέποντας το τελευταίο διάστημα ότι μπαίνει περισσότερο στο κομμάτι της άμυνας, όπως αποτυπώνεται και στο παρακάτω heatmap.

To heatmap του Γκαρθία – Πηγή: sofascore.com

Στην περίπτωση του Φεράρι υπάρχει μόνο το ανασταλτικό κομμάτι που φαίνεται να αποτελούσε εμπόδιο για την παρουσία του σε τέτοια ματς. Φύσει επιθετικογενής μπακ και η 2η επιλογή πίσω από τον Ματαρίτα, βρίσκοντας στον Μοντόγια τελικά τον παίκτη με τον οποίο μοιράζονται εδώ και μήνες τις ευθύνες του αριστερού άκρου της άμυνας.

Ο Αργεντινός είχε μόλις μία συμμετοχή σε ντέρμπι ως βασικός, κόντρα στον Ολυμπιακό στο Βικελίδης”, μετρώντας από εκεί και πέρα άλλες τέσσερις ως αλλαγή και δίχως να ξεπερνάει συνολικά τα 35 αγωνιστικά λεπτά. Ο Μοντόγια ήταν -και είναι ακόμα- ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών σε τέτοια ματς αλλά ο Μάντζιος έκρινε ότι ο Φεράρι στο προχθεσινό ματς μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο επιθετικά και παράλληλα να σταθεί καλά ανασταλτικά. Αυτό έκανε και στις δύο περιπτώσεις. Από τη μία είχε εννέα πάσες προς το τελευταίο τρίτο του γηπέδου, από την άλλη 9 (!) κλεψίματα ενώ… όργωσε όλη την αριστερή πλευρά όπως φαίνεται και παρακάτω.

Το heatmap του Φεράρι – Πηγή: sofascore.com

Για τον ΑΡΗ υπάρχουν δύο σταθερές συζητήσεις, μεταξύ πολλών άλλων, σε αυτά τα ματς. Οτι με την παρουσία του Μοντόγια δεν παίρνει πράγματα επιθετικά και ότι από την άλλη στερείται δημιουργίας στον άξονα. Φεράρι και Γκαρθία αντίστοιχα προσέφεραν αυτά τα δύο στοιχεία στον Μάντζιο και έτσι δεν αποκλείεται να τους εμπιστευτεί ξανά σε κάποια από τα ντέρμπι που απομένουν για τα πλέι οφ.

Προτεινόμενα Άρθρα