Ο Μαντσίνι βγαίνει από το “κουκούλι” του ρολίστα (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Κάποτε ο Ντάνιελ Μαντσίνι είχε κάποτε πάνω του στη “στάμπα” του περιττού στο ρόστερ του ΑΡΗ. Δεν ήταν και ψέμματα όταν ήρθε στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2019. Μέσα σε τρία χρόνια όμως άλλαξαν πολλά.

Ο Άκης Μάντζιος τον βοήθησε σημαντικά από πέρυσι. Ο ίδιος ο παίκτης δούλεψε αρκετά, έσκυψε το κεφάλι κάτω και απέφυγε τους… πειρασμούς της καθημερινότητας. Και τώρα φτάνουμε στο σημείο όπου ο περιττός -κάποτε- Μαντσίνι, αποτελεί ένα παράδειγμα εξέλιξης.

Στα 25 του χρόνια, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός διανύει την πιο ώριμη φάση της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Είναι ο παίκτης που πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς στον ΑΡΗ, συμπαρασύροντας τους υπόλοιπους της επίθεσης με τον ρυθμό του. Είναι όμως και ο παίκτης που επιδεικνύει πνευματική ωρίμανση.

Ο Μαντσίνι είναι ίσως όσα δεν κατάφερε ο Ματέο στα δικά του τρία χρόνια στον ΑΡΗ. Είναι ένα πρότζεκτ το οποίο ο Θεόδωρος Καρυπίδης διαχειρίστηκε σωστά, πίστεψε στην εξέλιξή του και μπορεί να μην αργήσει η ώρα που θα αδράξει τα οικονομικά οφέλη. Μπορεί αυτό το καλοκαίρι… Μπορεί και το επόμενο με καλύτερες προϋποθέσεις, εάν ο ΑΡΗΣ κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη και πλασάρει τα προϊόντα του σε άλλο επίπεδο.

Για την ώρα ο Μαντσίνι συνεχίζει να εξελίσσεται, κάνοντας φέτος το μεγάλο “μπαμ”. Έχει ανεβάσει αισθητά όλα του τα νούμερα (λεπτά συμμετοχής, γκολ, τελικές) και πλέον βάζει στο παιχνίδι του τις πρωτοβουλίες.

Ο Αργεντινός είναι στα πρόθυρα να βγει από το “κουκούλι” του ρολίστα -έχει αρκετούς ο ΑΡΗΣ- και να μετατραπεί σε κάτι διαφορετικό. Εάν βάλει και τα τελειώματα στο παλμαρέ του, τότε είναι που θα αλλάξει ολοκληρωτικά επίπεδο. Και αυτό να μην κάνει όμως, δεν θα αναιρέσει τίποτα από τα παραπάνω.

Προτεινόμενα Άρθρα