Ο Μαντσίνι της πλευράς και ο “φουνταριστός”…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στη Λεωφόρο ήταν οι επιλογές του Μπούργος που μετατόπισαν τον Ντάνιελ Μαντσίνι από τη φυσική του θέση. Κόντρα στον Ολυμπιακό, μπορεί να είναι η απουσία του Καμαρά…

Την περασμένη Κυριακή ο Αργεντινός κλήθηκε να επιστρέψει σε μία θέση στην οποία έχει αγωνιστεί ξανά στο παρελθόν με τον ΑΡΗ. ΤΟ ίδιο μπορεί να γίνει και την επόμενη Κυριακή, ανάλογα με το σύστημα που θα επιλέξει ο Χερμάν Μπούργος…

Η ταχύτητα είναι το προτέρημα του 25χρονου για αυτή τη θέση. Στη Λεωφόρο βέβαια “ψαχνόταν” ως διπλός φορ δίπλα στον Καμαρά και η απουσία του από τις πλευρές ήταν αισθητή.

Εδώ και τρία; χρόνια, ο Μαντσίνι βγάζει το ψωμί του στον ΑΡΗ ως εξτρέμ. Οχι απαραίτητα πάνω στη γραμμή αλλά με την τάση να συγκλίνει εσωτερικά. Έτσι τον έμαθε ο κόσμος και από τους πλάγιους διαδρόμους κάνει φέτος την καλύτερη και πιο ώριμη χρόνια του στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Από ένα “εργαλείο” μπροστά αλλά και πίσω, ο Αργεντινός εξελίσσεται φέτος σε παίκτη πρωτοβουλίας, δίνοντας εντάσεις και αρκετά ακόμα στον ΑΡΗ μέσα από τους χώρους ευθύνης στους οποίους έχει προσαρμοστεί.

Η κορυφή της επίθεσης σίγουρα δεν είναι ένας από αυτούς, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να προσφέρει. Στη Λεωφόρο όμως λειτούργησε καλύτερα μόνος παρά με άλλον δίπλα του, στερώντας όμως ακόμα κι έτσι πράγματα από τις πτέρυγες του ΑΡΗ.

Εάν ο Εντιαγέ μπει στα πλάνα του Μπούργος, τότε ίσως επανέλθει στη φυσική του θέση, κάτι που θα φανεί πιο καθαρά τη σημερινή προπόνηση της ομάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα