H ουσία και η σταθερότητα του “ανεβασμένου” Ματέο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Εδώ και τρεις αγώνες ο ΑΡΗΣ συλλέγει βαθμούς και αγωνιστικά κέρδη. Έστω και αν στο ΟΑΚΑ βρήκε… μπλόκο.

Το σύνολο είναι εκείνο που κερδίζει πόντους και θαυμαστές. Μέσα από αυτό όμως υπάρχουν και οι περιπτώσεις παικτών που… ξυπνούν και τους οποίους ο ΑΡΗΣ κερδίζει.

Ο Εντιαγέ ανεβαίνει, ο Γκάνεα έχει σταθεροποιηθεί. Και κάπου εκεί ανάμεσα σε παλιούς και νέους, υπάρχει ο Ματέο Γκαρσία.

Ο Αργεντινός παλεύει από πέρυσι να δικαιώσει τον Θεόδωρο Καρυπίδη για την οικονομική υπέρβαση. Φέτος άφησε έξω από το μυαλό του διάφορα πράγματα που τον αποπροσανατόλιζαν και από την προετοιμασία προσπαθεί για να δείξει πράγματα.

Οι μεταπτώσεις δεν λείπουν. Στα τελευταία ματς όμως και ειδικά στα δύο με Παναιτωλικό και ΑΕΚ, ο 25χρονος εξτρέμ είναι από τους κορυφαίους του ΑΡΗ και παλεύει για να “χτίσει” αυτό που λείπει από τις δύο παρουσίες του στην ομάδα. Δηλαδή τη σταθερότητα στην απόδοσή του.

Κόντρα στον Παναιτωλικό, ήταν αθόρυβος αλλά πολύ χρήσιμος. Με την ΑΕΚ έκανε το βήμα παραπάνω, τόσο με το γκολ όσο και με το συνολικό του παιχνίδι, τη συμμετοχή του στο επιθετικό τρίτο και τον τρόπο που… ταλαιπώρησε την άμυνα της ΑΕΚ.

Ο Γκαρσία παραμένει από πέρυσι ένα μεγάλο στοίχημα για τον Μάντζιο αλλά κυρίως για τον οργανισμό του ΑΡΗ. Η διάρκεια είναι αυτή που θα τον εξελίξει ως παίκτη και έχει δρόμο ακόμα μπροστά του. Τις τελευταίες εβδομάδες πάντως στέλνει αισιόδοξα μηνύματα. Και είχε πολύ καιρό να το κάνει…

 

Προτεινόμενα Άρθρα