Ο μεγάλος ΑΡΗΣ με τη βαριά φανέλα

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Ο ΑΡΗΣ δεν έχει να αποδείξει τίποτα. Πήρε μια σπουδαία, μια μάγκικη νίκη στο χθεσινό (10/3) εκτός έδρας ντέρμπι, χωρίς να έχει τόσο μεγάλη βαθμολογική ανάγκη, αλλά έχοντας τεράστιο κίνητρο.

Η ομάδα του Μάντζιου θα πάει σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ, για να κάνει αυτό που έκανε χθες στην Τούμπα, να κερδίσει. Εννιά ακόμα νίκες θέλει να προσθέσει στη συγκομιδή του ο ΑΡΗΣ.

Μπορεί να το πετύχει, μπορεί και όχι, αυτό δεν μπορεί κανείς να το προδικάσει. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι με αυτή τη φιλοσοφία, με αυτή την νοοτροπία θα παραταχθεί, ανεξάρτητα από τη σύνθεση που θα έχει η ενδεκάδα του.

Αυτό έκανε και κόντρα στην ΑΕΚ στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αυτό έκανε και χθες στην Τούμπα. Γενικά, αυτό κάνει σε όλες τις αναμετρήσεις, ανεξάρτητα από έδρα και αντίπαλο, γιατί αυτό επιτάσσει το τεράστιο μέγεθος του και η βαριά φανέλα του. Γιατί αυτό απαιτούν οι οπαδοί του.

Το σημαντικό είναι, επίσης, ότι ο ΑΡΗΣ καταφέρνει να κάνει τον αντίπαλο να προσαρμόζεται στο παιχνίδι του και να «πηγαίνει» τακτικά την αναμέτρηση εκεί όπου τον συμφέρει, με βάση το ρόστερ που έχει.

Αυτός είναι και ο λόγος που τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Άκης Μάντζιος είναι ο καλύτερος προπονητής που θα μπορούσε να έχει ο ΑΡΗΣ. Αυτό αποδεικνύεται, κυρίως, στα ντέρμπι, με αντιπάλους ομάδες που έχουν πολλαπλάσιο μπάτζετ.

Ο Έλληνας τεχνικός παρουσίασε μια ομάδα που πήρε άριστα στον τομέα της τακτικής στο χθεσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο ΑΡΗΣ πήρε τη νίκη χωρίς να κινδυνέψει, σχεδόν, σε ολόκληρο το παιχνίδι. Πήρε τη νίκη παρά την ατυχία με τον Μορόν, που έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω ενοχλήσεων. Έχοντας προλάβει, όμως, ο Ισπανός φορ να κάνει το καθήκον του και με το παραπάνω, μάλιστα…

Προτεινόμενα Άρθρα