O Λορέν Μορόν έχασε στο νήμα την πρωτιά της λίστας των σκόρερ στην κανονική διάρκεια της Stoiximan Super League. Η δουλειά όμως δεν τελείωσε.
Τα έξι ματς των πλέι οφ δίνουν στον Ανδαλουσιανό το… έδαφος για να ενισχύσει τα φετινά του νούμερα, να ξεπεράσει την περσινή επίδοση των 21 γκολ και παράλληλα να γίνει ο πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία του ΑΡΗ. Δεν τα λες και λίγα ως κίνητρα.
Τα “θύματα” του Ισπανού στην Ελλάδα δεν είναι λίγα, οπότε οι ομάδες του 5-8 δεν γινόταν να λείπουν από την λίστα του πρώην άσσου της Ρεάλ Μπέτις.
ΟΦΗ, Ατρόμητος και Αστέρας είναι στα… θύματα του Μορόν και μάλιστα με πολύ καλά νούμερα για τον ίδιο, τα οποία ίσως να αποτελούν και έναν μορφής… οιωνό.
Από τα 37 γκολ που έχει ο Μορόν με τη φανέλα του ΑΡΗ, τα οκτώ είναι κόντρα στις ομάδες του 5-8. Από τρία κόντρα σε Αστέρα, ΟΦΗ και δύο κόντρα στον Ατρόμητο.
Αυτά τα γκολ αντιστοιχούν στο 20% των γκολ που έχει σκοράρει στα κιτρινόμαυρα, το οποίο δεν είναι καθόλου μικρό νούμερο και δείχνει την αποτελεσματικότητα του Μορόν έξω από το γκρουπ των ντέρμπι που σίγουρα του “πάει”.
Με το πρόβλημα στο γκολ να είναι δεδομένο, ο Μορόν καλείται στα πλέι οφ να κάνει ό,τι και στην καονική διάρκεια. Να “κουβαλήσει” δηλαδή τον ΑΡΗ στο σκοράρισμα και να ηγηθεί της προσπάθειας που θα κάνει η ομάδα νε αξσφαλίσει δίχως άγχη την 5η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.