Ο Μπράμπετς έγινε καλύτερος και είχε βοήθεια

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η φετινή χρονιά δεν είναι σίγουρα από τις καλύτερες του Γιάκουμπ Μπράμπετς στον ΑΡΗ.

Οχι ότι ο Τσέχος είναι κακός… Δεν διακατέχεται όμως από την ίδια σταθερότητα με τα προηγούμενα χρόνια του στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Λίγο τα σκαμπανεβάσματα, λίγο το περιστατικό με την Εθνική Τσεχίας, συνθέτουν ένα σκηνικό που σίγουρα τον επηρέασε.

Μέχρι πριν λίγο καιρό ο Μπράμπετς ήταν στο επίκεντρο για τους λάθους λόγους. Μία ακόμη αγωνιστική “κοιλιά”, με αποκορύφωμα την μοιραία παρουσία του στην εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό… Από την. άλλη όμως δεν μπορείς να αδικήσεις έναν παίκτη με 17 σερί 90λεπτα μέχρι τη Λεωφόρο. Οσο… βιονικός και να έχει αποδειχθεί ο Μπράμπετς καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Το θετικό είναι βέβαια ότι στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν ο Τσέχος δηλώνει ξανά “παρών”. Στην τελευταία τριάδα αγώνων η απόδοσή του ήταν σταθερά ανοδική, ξεκινώντας από την εντός έδρας ήττα κόντρα στην ΑΕΚ και με αποκορύφωμα το ματς στη Λεωφόρο, όπου ήταν σαν να πήρε λίγο από το αίμα του πίσω για το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ο Μπράμπετς πατάει ξανά καλά αλλά δεν το κάνει μόνος του, αφού η παρουσία του Φαμπιάνο στο πλευρό του ολοκληρώνει το δίδυμο των καλύτερων στόπερ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Με τον Ρόουζ δεν “έδεσε” πολύ και αυτό ήταν εμφανές σε κάποια ματς.

Ο Μάντζιος χρειάζεται το καλό πρόσωπο του Τσέχου και σε συνδυασμό με τον Φαμπιάνο να αποτελέσουν την αμυντική βάση της ομάδας στο τελικό κομμάτι της χρονιάς και ειδικά στον τελικό του Κυπέλλου. Απλά θα χωριστούν για λίγο κόντρα στη Λαμία όπου ο Μπράμπετς θα απουσιάζει λόγω τιμωρίας.

 

Προτεινόμενα Άρθρα