Μπράιαν Νταμπό, η επόμενη επιλογή του ΑΡΗ για τα χαφ!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Παπέ Ντιόπ ο ένας και… Μπράιαν Νταμπό η συνέχεια του ΑΡΗ στα χαφ!

Μετά τον Σενεγαλέζο, οι “κιτρινόμαυροι” φαίνεται να έχουν ψηλά στη λίστα τους ακόμη έναν παίκτη αφρικανικής καταγωγής αλλά με ποδοσφαιρική γαλούχηση στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AllAboutARIS ,ο ΑΡΗΣ έχει ψηλά στη λίστα του τον 30χρονο μέσο, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στη Ρίζεσπορ -έχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο- έχοντας τα προηγούμενα χρόνια και παραστάσεις από ομάδες όπως η Φιορεντίνα και η Σεντ Ετιέν.

Μάλιστα το νέο ταξίδι του Θεόδωρου Καρυπίδη στο Λονδίνο δεν αφορά μόνο τον Γκρέι αλλά και τον χαφ με καταγωγή από τη Μπουργκίνα Φάσο, με τον οποίο υπάρχουν προχωρημένες επαφές τις τελευταίες μέρες.

Το who is who

O Νταμπό έχει καταγωγή από τη Μπουρκίνα Φάσο αλλά γεννήθηκε στη Μασσαλία από μετανάστες γονείς. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Μονπελιέ και συνολικάτο… κοντέρ έγραψε 83 συμμετοχές στη Ligue 1 μέχρι το 2016, με ενδιάμεσο σταθμό τον δανεισμό του στη Μπλάκμπερν για έξι μήνες (Ιανουάριος με Ιούνιος του 2014).\

Η δεύτερη ομάδα που τον σημάδεψε στη Γαλλία ήταν η Σεντ Ετιέν, η οποία το καλοκαίρι του 2016 δαπάνησε 4 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Έπειτα από μία διετία στο “Ζοφρουά Γκισάρ” με 39 συμμετοχές, η Φιορεντίνα του άνοιξε την πόρτα της Ιταλίας έναντι 3 εκατ. ευρώ.

Την πρώτη σεζόν είχε χρόνο συμμετοχής όμως τα πράγματα άλλαξαν τον Ιανουάριο του 2018, όταν και δόθηκε δανεικός στη Σπαλ. Εκεί προσέθεσε άλλες 17 συμμετοχές στις 36 που μετρούσε με τη Φιορεντίνα, για να πωληθεί το επόμενο καλοκαίρι στη Μπενεβέντο έναντι 500 χιλιάδων ευρώ.

Έναν χρόνο μετά ο Νταμπό άφησε την Ιταλία και πήγε ελεύθερος στη Ρίζεσπορ, στην οποία πέρυσι είχε 18 συμμετοχές.

 

Προτεινόμενα Άρθρα